Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Досега имам следните възможности: от алуминиева дограма с пълнеж МДФ -бели- 250лв.; боядисана прахово рамка и каса с боядисан пълнеж хънтър - 290лв. и нещо което изглежда добре, но не знам колко е трайно - рамката на вратата е от фолирана алум.дограма,а пълнежа - пластмасов хънтър със залепено фабрично фолио.То наистина е дебеличко и добре наподобява дървесен вид, но никъде не видях как изглежда рамката.Дали ще е трайно или ще се драска и подува.Няма информация за такова чудо и в сайтовете на фирмите за производство на алум+ПВЦ дограма. да не съм улучила някое гаражно производство ? В магазина има продавачки които не могат да обяснят, аз не знам какво да питам, монтажникът само рисува розово бъдеще на собственика на подобна врата, а цената е 320лв.
Ще съм благодарна на всеки дал мнение.
velsi - Почетен майстор
Спокойно можеш да избереш първия вариант, но вместо МДФ нека пълнежа бъде от ПВЦ хънтър. МДФ-а е добър материал, но не мисля, че е подходящ точно за баня. Колкото до фолирания алуминий много ме озадачи. Аз досега такъв материал не съм срещал. ПВЦ профилите, които имитират дърво са фабрично фолирани. Алуминиевите профили от този вид са фабрично боядисани с дървесни шарки. Не знам каква е технологията, но покритието е доста качесвено, а цената висока. Все пак ако въпросното фолио е фабрично поставено не мисля, че има основание за притеснения. Пък и никой, още по-малко пък в гаражен тип производство, няма да тръгне да лепи фолио върху бели алуминиеви профили.
Оп-а-а,поради некомпетентност на продавачките и моя заблуда едва не измислихме нов материал.Оказа се,че касата и рамката ще са прахово боядисани някъде(без да видя цвета,на юнашко доверие ще е кафяво), а пълнежа ще е фолиран пластмасов хънтър .Благодаря Ви за отговора и насочването.Чудесно е, че споделяте познанията си , така тотално незапознати като мен се ориентират какво да питат. Е,тази фирма отпадна.Добра седмица и успех!
Galski - специалист
velsi написа:
... МДФ-а е добър материал, но не мисля, че е подходящ точно за баня. ....
Е с това не мога да се съглася... Въпрос на финансова гледна точка е все пак :-D
Виж нашата врата например :cool: красота...

Прикачен файл

vrata-banq.jpg
vrata-banq.jpg (28.36 KиБ) Видяна 7024 пъти
velsi - Почетен майстор
В интерес на истината виждал съм баня изпълнена изцяло с ПДЧ. В смисъл ПДЧ плоскостите са сложени вместо плочки. Решения и виждания всякакви. Просто изразявам някакви лични предубеждения. Освен това има и най различни бани като размери и вътрешно разпределение. Твоята врата може никога да не се докосне до вода, а на друг да се мокри при всяко къпане... Универсални съвети не бива да се дават.
Galski - специалист
velsi написа:
... Универсални съвети не бива да се дават.
Точно това ми беше и идеята! Особено като се говори за врати за баня... Няма само алуминиеви, така де :)

А, да, мойта баня не е чак толкова голяма - 1,60м на 2,30м - вярно душа е в далечния край, но влага и пара винаги си има при къпане. (отплеснах се!)
Katya - помощник
Galski написа:
velsi написа:
... МДФ-а е добър материал, но не мисля, че е подходящ точно за баня. ....
Е с това не мога да се съглася... Въпрос на финансова гледна точка е все пак :-D
Виж нашата врата например :cool: красота...
Привет,
Вратата е невероятна!
И защото и на мен ми виси проблема с избор на врата за банята, а конкретно показаната много ми харесва и още повече - ще пасне на моята баня и коридор към нея, може ли да знам от къде мога да поръчам подобна?
greenhrast - специалист
Верно е НЕвероятна - аз бих я сложил на хола :roll:

Тема "Помагайте -Каква врата на банята да избера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: