• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Време ти е за друга фреза :-D и работилницата ти е голяма има къде да редиш по рафтовете. Има фрезери 63мм дължина на 1/2 диаметър. Плочата може да се направи от алумин 4мм и ще има мегдан за дълбочина. :partyman:
cvetomir_77 - специалист
ZEDYCUS написа:
Време ти е за друга фреза :-D и работилницата ти е голяма има къде да редиш по рафтовете. Има фрезери 63мм дължина на 1/2 диаметър. Плочата може да се направи от алумин 4мм и ще има мегдан за дълбочина. :partyman:
Ето дори пример:
Излиза около $32 с доставката до дома ви.

Изображение
griffin - майстор
Знам ги фрезерите ама кат няма такава фреза нема на какво да ги въртя :-)
KOLOBAR - напреднал
Каква фреза е нужна за да се въртят въпросните фрезери- не разбирам къде е проблема.
griffin - майстор
За да ползваш по дълги фрезери трябва фреза с цанга 1/2 инча, на пазара не съм виждал дълги фрезери с опашка 1/4 или 6,8 мм.
Доста колеги в форума са вече с фреза с голямата цанга 1/2, но не всички :-D
KOLOBAR - напреднал
Освен 12,7мм има и 12 мм фрезери, но ето поръчах си и ми пратиха за фрезата 12,7мм цанга за фреза която е за 12мм. Така, че това не е проблем. Нормално е всеки да мине към по солидния захват. При интензивно натоварване опашки 8мм се късат.С каква най-голяма обща дължина се намират прави фрезери, нужни са ми над100мм, кои фирми ги предлагат?
nikolson - майстор
Не съм виждал такива, а и мисля че е невъзможно. Фрезите работят на минимум 8000 оборота, толкова дълъг фрезер ще предизвика радиално биене (колкото и да е минимален толеранса), а освен това и ще има голямо триене с обработвания материал. Най-вероятно ще разбие лагерите, ако не скъса самия фрезер.
EDI - майстор
12,7 профилни фрезери, а и не само профилни, са два пъти и нагоре по-евтини от 12 мм, затова доста народ кара на тях.Опашка 12,7 от ЙОНИКО в ИБЕЙ, най-доброто като цена-качество.Имат дълги прави, най-дългия е 2 1/2 инча режеща, обща дължина 4 1/4 инча.Ето го продавача - http://stores.ebay.co.uk/precisionbits/ .Сигурен е, доста народ сме купували от него, инструмента е много добър във всички аспекти.12 мм ако ти трябват, търси СМТ от ТЕКА, там има от ЛОНГ серията с най-дълга режеща част 50,8 мм.С поръчка могат да ти доставят и изделието 812.629.11 то е с режеща част 63,5 мм и е най-дългото изделие, общо 111 мм.На още едно място има ДИМАР - http://ldgroup.bg/index.php?id_product= ... 0_8_108_12 този струва 34 лева.Ще ти дойде най-бързо и е най-евтин, опашка 12,7 мм.
KOLOBAR - напреднал
EDI, най искрено благодаря, работя с фрезери на CMT но незнаех, че имат версия от111 мм, няма го в каталога който имам, явно каталога е стар и не е актуален, ще погледна новия им. Ще върши работа.
EDI - майстор
За нищо.Ами аз като търся нещо, гледам директно интернет страницата на СМТ и така се ориентирам по-точно.Не купувам често, даже рядко, но ТЕКА са отзивчиви и към дребни любители, като нас.Винаги са ми влизали в положение и са ми доставяли от Италия дреболии, дето ги нямат на склад, само да не са извън производство.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17

Тема "Приспособления за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: