• 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
kuger написа:
По важното за мен е дадена гума да се държи адекватно при дадени условия.
На толкова топло време по никакъв начин лятна гума не се държи по-зле от зимна.
Айде бе, експерта, знаеш ли сутрин като излизаш, колко градуса е?Или ти ставаш на обяд?
Щото при нас няколко сутрини е около 2 градуса.
kuger - майстор
toolegittoquit написа:
kuger написа:
Не ме интересува ничие "експертно" мнение. Съдя по това, което е минало през главата ми, а то е доста!
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Айде бе, експерта, знаеш ли сутрин като излизаш, колко градуса е?Или ти ставаш на обяд?
Ало, експерта - днес дори беше толкова топло, че не се наложи да пускам отоплението. :) О, аз забравих - целият ден ти е една голяма студена сутрин, а? Кво като в 7 сутринта в тъмницата е 3 градуса, като след 4 часа става 13? Дай да си скапвам зимните гуми в топлото време? А "у вас" не е "у нас", само да те светна.
Чакам минусови сутринта, а през деня да не скачат над 4-5 градуса. И съм със зимни гуми. Иначе няма смисъл.
stan73 - майстор
И при нас още е топло и поради тази причина още съм с летните. Възнамерявам да си ги сменя със зимните чак като се застуди доста или завали сняг. Онзи ден (в събота) минах ГТП, всичко беше изрядно, освен това не са ми правили забележка за летните (а и те са си сериозни гуми в добро състояние).
П.П. Ще си позволя едно малко отклонение: предполагам, че не при всичи Вас аптечката в колата е заредена с качествени и пресни материали и медикаменти. По-добре го направете, дано не се налага, но по-добре да сте подготвени, не е чак толкова скъпо и си заслужава. Пак повтарям, дано не се налага, но така може да спасите човешки живот, на ваш близък, вашият или на някой друг. Моята аптечка от почти 2 години вече не е само аптечка, а съм я допълнил до комплект за оцеляване (едва се затваря... :) (всъщност допълването до комплект за оцеляване не е чак толкова евтино, но всеки си решава) ).
MIRO_073 - майстор
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Ало, експерта - днес дори беше толкова топло, че не се наложи да пускам отоплението. :) О, аз забравих - целият ден ти е една голяма студена сутрин, а? Кво като в 7 сутринта в тъмницата е 3 градуса, като след 4 часа става 13? Дай да си скапвам зимните гуми в топлото време? А "у вас" не е "у нас", само да те светна.
Чакам минусови сутринта, а през деня да не скачат над 4-5 градуса. И съм със зимни гуми. Иначе няма смисъл.
Ами сменяй ги тогава през час, като си ги носиш в багажника и гледаш термометъра на вентото, ако има такъв.
kozl - майстор
На болидите ги сменят за секунди. Формула. :?
Моята формула ми отнема мин. 1/2 ден. Взимане от склада. Превоз до гаража. Смяна на гумите (гумите са с джанти). Измиване и подсушаване на свалените. Изпускане до 1 атм. Превоз до склада. Помощници - включва се сина и гумите стават 9, че неговата каляска има резервна лятна и резервна зимна :wink:
И като си помисля, че смяната требе да е по Т, а не по график и не ми излиза формулата :?
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
kuger написа:
Много добре се държи,особено ако си усвоил лятната гума от загражденията на полигона в Лъка.
Gadnyara - специалист
Сега съм с 2012 летни и 2014 зимни.
Всяка есен се изненадвам от по-лошото поведение на зимната гума веднага след смяната, вкл. миналата, когато зимните бяха на 2-3 месеца. Много повече приплъзва и много по-трудно спира. На сухо и дъжд.
Летните ми са среден (дори нисък) клас Sebring, зимните - Конти 850.

Затова, моето решение е да сложа зимния комплект едва при настъпване на зимни условия. Или поне 0*С.
На мен не ми струва 1/2 ден. Максимум час, за да тръгна.
После мога да мия и опаковам, когато реша. Обикновено е след посещение за баланс, което е след наплива. :wink:

Чисто финансово, много по-правилно е да ползваме зимните по-дълго време. По правило са по-малки и евтини, освен това, по-често се сменят поради възраст, вместо износване. Това за хората, които се стараят да са им читави подметките...
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Много добре се държи,особено ако си усвоил лятната гума от загражденията на полигона в Лъка.
Кириле, много знаеш от къде на кого са гумите. Днес в Бургас беше толкова топло, колата се напекла, отварям двата прозреца, пускам музиката и си карам като пич. Направо имах чувството, че мога да отида на море. Кажи ми, за какво са ми зимни гуми при това време? Иначе имам предвид, имам гуми вече, но не съм ги сложил още. Тоя регламент за гумите да се сменят на 1 ноември, който се опитват да го въведат, за мен е абсурден и направо опасен.
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: