• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ZMeyGorianin - майстор
Иска ми се да ползвам тази услуга, за да си спестя ежемесечните опашки пред касите, пък било то и тези на "Easy Pay". Чувал съм противоречиви мнения - от много доволни потребители, до ощетени /с надписани сметки/ такива.
Какъв е вашия опит?
VLADO66 - майстор
Аз ползвам интернет банкиране и съм доволен.Включил съм си SMS известяване за движението по сметката и ми е спокойно.Е,излиза ми 2-3 лв. на месец ама ми спестява нерви.
ivanj - специалист
И аз ползвам интернет банкиране и съм доволен.
Lisko - майстор
Змей, в кой век живееш ? Аз го правех това още когато току що бяха пуснали еPay, а това беше преди много години.
ZMeyGorianin - майстор
"Ех Канада - тара-рара-раа-ра-ра" - пееха едно време НЛО-то. :-D Вие там сте в друго измерение :lol:

А по темата - и аз ползвам интернет банкиране, но само за зареждане на дебитна карта и проверка на банкови сметки. Знам, че мога да плащам по този начин, но не винаги разполагам със постоянен и силен интернет. Пък и това е свързано пак с някакъв ангажимент всеки месец.
jordanvass - майстор
ZMeyGorianin написа:
Чувал съм противоречиви мнения - от много доволни потребители, до ощетени /с надписани сметки/ такива.
Надписаните сметки какво общо имат с разплащателната система? Тя взема данните от търговеца. Каквото ти е фактурирал той, това влиза в epay. Ти и на каса да плащаш, ако ти е надписана сметката, пак ще платиш грешна сума. В epay системата не ти взема автоматично парите при възникване на задължение. Само те известява, а ти решаваш дали и кога да наредиш плащането. Ако ти се струва надписана сметката - не я плащай.
Аз от години плащам битови сметки през epay и никога досега не съм имал проблем. Скачай смело.
lov - майстор
Интернет банкиране дори не помня от колко години. Толкова отдавна че примерно някои от сметките все още се налагаше да вися по касите и псувах яко. Никой не може да ме накара да вися вече по опашки. Колкото и да е слаб нета от и където и да сем по европата съм си плащал без проблем.
fbr - майстор
Тук сега всеки говори за различни неща и става един миш-маш. Има един допотопен начин наречен "директен дебит". Каквото ти заяви търговеца, банката я плаща, пък ако ще и ток за детска градина да ти пишат. Пък и банките правеха едни номера, приспадаха ви сумата на фактурата от сметката, а на търговеца я превеждаха в последния възможен срок. Не знам дали има някой, който още го ползва. Другия начин е, търговеца Ви праща фактура по имейл и вие му я плащате през страницата на банката, или с платежно по сметката на търговеца през интернет страницата на банката. Другия начин е с банкова карта от банкомат, всички търговци практикуват плащане през ПОС-терминали. През epay става като си заредиш микросметка със сумата покриваща долу-горе всичките Ви сметки за месеца, и при възникнало плащане ти идва мейл за него и когато решиш го плащаш. Разбира се тая микросметка може да се зарежда по най-малко три начина, като най изгодния е през банкомат. Има начин и въобще да не ставаш от компа, и да си вършиш всички плащания,без сертификати и ЕП, но не знам защо, таксите на банките за такъв вид разплащания са по-високи. Пък няма и проблем да се плаща директно с карта през epay,за което също не ти трябва да ставаш от компа. Също има възможност да се плаща и през bpay, но трябва да идеш на банкомат. Кеф ти риба, кеф ти паламуд. Да ходиш да се редиш да плащаш на каса на търговец, като пенсионер, в сегашни времена, за млади-прави хора със смартфони 45 номер, не мога да проумея.
nikolovvd - майстор
Аз заради такива номера зарязах Банка ДСК. Дърпат ми от сметката парите за тока веднага след като излезе фактурата на 10-то число, а я привеждат на ЧЕЗ на 20-то. Е няма аз да дотирам банката я.
Сега като излезе сметката за тока, ако е под 150 лв. превода се извършва веднага към ЧЕЗ, ако е повече чака аз да наредя плащането.
KingLin - майстор
Аз заради тока си поддържам картата на ПИБ. Там си имам проверка на сметка и си ми показва колко дължа. Плащам когато реша. Ежедневната ми карта е на УКББ ама там няма плащане към тукашния енергоразпределител :( . Преди ползвах изипей ама като ми дойде сметка 400 лева зимата някак си не ме кефи процента който взимат.
  • 1
  • 2

Тема "Битови сметки по банков път" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: