Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
мериш ли му тока?
да не си разменил работна и пускова намотка?
намери си 40 микрофарада за работен тия 100 може и много да му идат
stanio.turbinata - помощник
Турих му един 30мф и мотора стана перфе!Стана тих като лек ветрец,и сила колкото искаш! :) :) :) ....Значии един пренавивач...викаа ако с тоя 100 е слаб,тури му още по голям :x Аз. Се чудя що бучи така мотора а то що било.Ейй пълно с разбирачиии! :x И тва човек дет ги ремонтира тия мотори!!!май ще му купя 40мф нов,че тоя бая стар и смятам че ще е 100% ОК :)
hidrazin - майстор
stanio.turbinata написа:
...май ще му купя 40мф нов,че тоя бая стар и смятам че ще е 100% ОК :)
По-добре недей. Новите изкарват от ден до пладне.
:partyman:
Мдам може и да не купувам тогава. :) ааа имам и друг яд сега...от тестовете ли що ли единият бутон на подемника за смяна на посоката на въртене. Нещо окъси иии ся работи само единия.мен тва не ме притеснява.ам дайте няква идея как ръчно с ключ някъв да си сменям посоката на въртене? :?
moimoimoi - майстор
варианти много,правилния е само един -с контактори,с нужните му блокировки
Мммда прав си.замислих се че с някъв обикновен ключ с тоя ампераж ше гори за нула време :? ...А колега moimoimoi ....ти не беше ли този с един голф 2 ВР6 или се бъркам? :?
Ейй как се познаваме "рацерите" :rock: ....
Амм да попитам може ли двете намотки да се "делнат" една от друга?И задлжително ли е работния кондензатор даминава последователно на пускова+работна или може да е само на една от двете? :? Измислил съм го как да го реверсирам,ам питам щот досега бе вързан така :? Кондензаторите минаваха само през пусковата намотка а работната си бе на постоянно захранване :?
moimoimoi - майстор
това е правилната схема

Прикачен файл

2.2kw.jpg
2.2kw.jpg (22.86 KиБ) Видяна 1404 пъти

Тема "Въпрос за асинхронен двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: