Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
nikolovvd - майстор
Аз имам друг проблем с принтерите.
Всичко което е работило под ХР, под Window 7 или Windows 10 не иска да заработи.
HP 1020 под Windows 7 тръгва, работи и в един момент спира и минава офлайн, а под 10-ката въобще не иска да заработи, въпреки че уж е инсталиран добре и "Устройството е инсталирано и работи правилно".
Lexmark Е250d пък няма никакъв проблем с Windows 10.
Същата работа - полтъргайска е и със скенера. Като го включиш, 10-ката го познава и инсталира. Тъкмо се зарадваш, че всичко става толкова лесно и просто, пак града. Където и да погледнеш, всичко изглежда перфектно инсталирано, но като опиташ да сканираш нищо и половина.
Gnus - специалист
Не се занимавам с уиндоус (освен по принуда), но с малко търсене се оказа, че има специални драйвери за 10-ка. Пробва ли с тях?
DundyTheCroc - майстор
За старите модели на HP върши работа HP Universal printer driver или както беше там.
ig_ivanov - специалист
nikolovvd написа:
Всичко което е работило под ХР, под Window 7 или Windows 10 не иска да заработи.
HP 1020 под Windows 7 тръгва, работи и в един момент спира и минава офлайн, а под 10-ката въобще не иска да заработи, въпреки че уж е инсталиран добре и "Устройството е инсталирано и работи правилно".
Същата работа - полтъргайска е и със скенера. Като го включиш, 10-ката го познава и инсталира. Тъкмо се зарадваш, че всичко става толкова лесно и просто, пак града. Където и да погледнеш, всичко изглежда перфектно инсталирано, но като опиташ да сканираш нищо и половина.
Вземи си по-качествен USB кабел- от тия, дето имат ферити (издатини) в двата края.
Gnus - специалист
ig_ivanov написа:
nikolovvd написа:
Вземи си по-качествен USB кабел- от тия, дето имат ферити (издатини) в двата края.
И виж как е зануляването.
nikolovvd - майстор
Знаеш ли, че може от това да е проблема, защото изключват принтера, за да си включат GSM-а да се зарежда и кой знае как въртят щепсела.
Gnus - специалист
Точно сутринта жена ми ми разказа как в работата ѝ като включат скенер, принтерът започва да печата глупости и техниците установили, че до един от контактите няма зануляване. Нагодили ги някак си да работят, като временно решение, но някой развалил подредбата и проблемът се върнал.
miroki - майстор
Също така не използвайте по възможност 4,5 метра кабела USB.
Има файлове, които обаче си задръстват принтера. Тогава вече триене задача спулери и т.н.

Тема "Проблем с принтер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: