• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
Пичове, здравейте!.. Продължавам с темата, за дограмата...
1. Нужен ми е съвет, как да направя вратата на терасата да не се тряска толко..Имам мъъъничко бебенце, и се чува при него! Тъпо! Технически грамотен съм....уж..
Прилага снима на проблема според мен..това малкото лайнце, с двете пружинки...и онова кръглото също..(да не използвам същата дума..)....Да си купя по модерни лии...продават ли? с по безшумни пружинки, ли...ко да направя? Ценровах ги наново, смазах с тънъъънко масло, има ефект, но минимален! Супер сте, да сте живи и здрави! Да правим само яки и сигурни неща, нали?

Прикачен файл

IMG-20151020-00169.jpg
miro_800 - специалист
Свали го и няма да тряска. :)
kozl - майстор
Това шнапер ли е :? На сина слагах шнапери и не тряскат, за разлика от комарниците, на които заключващия механизъм е на същия принцип, само дето пружината е самата пластмаса. Комарниците тряскат, защото нямат уплътнение и рамката директно удря профила. Защо при теб е шумно затварянето предполагам поради намалял или изобщо липсващ пружинен ефект на уплътненията към профилите. Или иначе обяснено, липсва ти демпферния ефект на еластичното уплътнение.
Здравейте,

Имам проблем с едноосова врата ПВЦ дограма "Трокал" на "Ролпласт". Понеже е едноосова и е доста висока има поставени три панти извън горната и долната. С други думи са общо пет. През въпросните три панти по средата. Ама точно през процепите на самите панти духа хладен ветрец като паднат температурите.

Самите панти са така монтирани, че смачкват едното уплътнение на вратата и очевидно оттам влиза вятърът. Другото уплътнение на вратата обаче си стои. Тоест не би трябвало да духа. Парадоксът е, че останалите врати и прозорци са с двуосово отваряне и там всичко е плътно и няма духане. Мислех за подмяна на обкова, но дограмата явно е доста стара - от преди 5-6 години и едва ли ще намеря такъв. Дали да мисля за смяна на пантите...
tarlyo - специалист
Пантите може да мачкат уплътнението на крилото, но на касата трябва да прилепва. Виж дали нямат реглаж тия панти и ги натегни към касата.
Перото на уплътнението може да прережеш с макетен нож, там където ляга пантата.
Самите панти нямат реглаж. Реглаж има само на най-долната. Уж всичко прилепва, но нещо не е наред. Не знам тези от Ролпласт , ако ги викна, дали ще свършат работа. Нещо противоречиви отзиви за тях чувам и чета.
И аз имам проблем с леко прозиране на два прозореца от страната на пантите. Изчетох всички постове за Rehau и Масо, но не съвпадаха с моите.
Прилагам снимки:
Прикачен файл:
20151126_090411.jpg
20151126_090411.jpg (84.49 KиБ) Видяна 3247 пъти
Прикачен файл:
20151126_090358.jpg
20151126_090358.jpg (94.9 KиБ) Видяна 3247 пъти
MASTER - специалист
Хм,какво означава "прозиране" ?

Извинявам се, но от доста време съм се откъснал от българската прозоречна "терминология"

На снимките не забелязвам нещо нередно, всичко си изглежда съвсем ординари.
martobas - специалист
solti написа:
Здравейте колеги. Извинявам се ако съм объркал темата.
Имам проблеми с теч на дограмата или по-точно от долната панта на отваряемата врата. Вижте снимката по-долу.
Имам отвори за отводняване, на първата снимка в кръга, точно там ако изсипя малко вода, тръгва и от пантата, на стрелката където е канала също ако сипа малко вода пак тръгва. Теч се появява точно на най-долната стрелка.
Бихте ли ме посъветвали какво се прави, от самата панта/винта ли е, има денивелация ли е...
Благодаря Ви предварително.........
Като за начало, колега, обезобразил си дограмата с този винкел на ролетния комарник, с тези замазани дупки, с вида на самата дограма и т.нат.
Първо: Гледам че гумата ти се сменя, ами вземи и я смени, не е толкова сложно. Не си ли забелязал че в ъглите гумата не е в канала и е излязла, напъхай я.
Второ: Дупките за отводняване не са направени за украса и не трябва да бъдат запушени. За да има ефикасност от тях не се слага нищо върху тях и не се замазват. Ако си мислиш, че като пробиеш една дупка през алуминиевата дъска си решаваш проблема, лъжеш се. Свали дъската, виж къде са отворите на прозореца, отбелижи ги на дъската и ги изрежи. После слагаш силикон на дъската и я хващаш отново, съответно почистваш излишния силикон. Винкелът под комарника е на равно с перото на дограмата и от там влиза вода. Абе, цялата дограма си я направи швейцарско сирене. За да имаш дъска и тя да не пречи на дупките под цялата дограма, преди монтаж, се слага специален профил, т.нар. транспортен профил. Така не се дупчи дограмата.
Привет отново. Нещо не мога да се оправя с моята дограма, за която бях писал по-горе. Оказва се, че при моя обков няма вариант за притягане на самата врата към касата, така че продължава да си духа. Хрумват ми два варианта

1. Да сменя уплътнението
2. Да сменя и обкова

Някой има ли представа горе-долу колко струва това нещо. Мернах през гугъл, че за смяна на обков на балконска врата искат 150-200 лева, което ми се струва малко дебело. Това нормално ли е?
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 67

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: