• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 68
Всичко за дърводелството
Фитилчо - майстор
profesionalist_wood написа:
Фитилчо написа:
Бай дъ уей, като оставим междуличностните отношения, Спарки е отвратителен боклук ! :?
Ами аз работя със Спарки над една година всеки ден по 2-3-4 часа.... не е зле а?
Ще трябва да се съглася с Булхом. Това, че ти работиш с нея по 1-2-9 часа на ден, не е НИКАКВО МЕРИЛО> Това са едни от най дървените и неергономични инструменти които съм пипал ! Да не говорим, че на флексовете им се прецакват копчетата и трябва да ги държиш във включено положение докато режеш- не е зле,а? Това, че си мазохист не прави инструмента по добър :lol: Ти работи ако искаш и над 2 години . ИЛи просто нямаш никаква чуствителност към инструменти, или просто си циция

Толко от мен по темата спарки. Хващал съм и работил не с един и два инструмента на Спарки.
takeda - помощник
EDI в коя тема да пиша за циркуляри, че и от там да открадна малко идеи :-D
Марката Drapper за фрезери някой чувал ли я е да искаже мнение, че в продавалника набарах едни фрезери нови комплект с тази марка на 12,7мм.
sreky - специалист
Тъй като зачекнахте темата за оберфрезите ще споделя моя скромен опит.Лично аз имам 4 бр-Спарки 205 на маса,Макалистър 1250,челна фреза Блек ен декер и 1 парксайд от лидъла.На старата ми работа имахме Макита 900,Райдър и Спарки,също така съм работил с едно Метабо.Та за фрезите
Спаркито-проблема с лагерите го има и мойта доста грее,от един колега знам че е пращал неговата на ремонт-70 или 90 лв не помня колко.Малкото спарки на работата накрая един колега го биеше с чук за да нагласи дълбочината.
Райдър-тази марка трябва да се забрани със закон.Няма такъв боклук
Макалистъра-прилична фреза,не ми харесва че оста играе роля на половин инчовата цанга
Бляк ен декера нещо не ме кефи
Метабото и то не ме грабна,константна електроника държи обороти под товар но грубо неудобно,абе не ме спечели
Макитата-това е фрезата ,фрезовал съм километри за 15 г,2 пъти е била на ремонт и пак в боя

С Девалт и Фестол не съм работил,с второто поради цена а с първото си беше екзотика допреди няколко години нито сервизна база нито дистрибуция
За мен една фреза е дотолкова добра доколкото зависи от цена и ремонтно пригодност,ако чакаш за някаква част или консуматив по няколко месеца ако ще златна да е не ми я хвали все едно нямаш фреза.

А за колегата с клипчето.Бях гледал едни маси на Волфкрафт където се закачаха-оберка циркуляр, зеге може от там да почерпиш идеи
bulhomes2 - майстор
Е те тоя пост трябва някъде да се закачи като важен! :prayer: :prayer: :prayer: =D> =D> =D>

ПП. Ако се намери модератор да го копира по темите за оберфрезите ще е най-добре, ама ..надали :lol:
takeda - помощник
Благодаря за клипа , веднага го открих: https://www.youtube.com/watch?v=cIXxT753ceM
Масата е уникална, но няма как да си я направя. Все пак имам само идеи и въображение, но се съм майстор. :rolleyes:
А ето я и в БГ http://www.tashev-galving.com/041+WLF+5 ... 0%BD%D0%B0 за скромните 520лв, само масата.
kendal - специалист
viewtopic.php?f=35&t=49451 Takeda виж тази тема.
profesionalist_wood - майстор
bulhomes2 написа:
Е те тоя пост трябва някъде да се закачи като важен! :prayer: :prayer: :prayer: =D> =D> =D>

ПП. Ако се намери модератор да го копира по темите за оберфрезите ще е най-добре, ама ..надали :lol:
За това нещо се иска връзки и почерпки.... :lol:
MrMurdjo - майстор
Масата, идеята имам предвид, от клипа е хубава. Но личният ми опит е, че Волфкрафт е най-калпавата, но за сметка на това скъпа марка. Две неща съм купил тяхни и двете не ги ползвам. Просто са като действащи макети, много слаби механично.
Аз така си преправих преди време една сгъваема маса "куча марка" (май Райдър, ма не помня) - махнах подвижните дъски и механизмите, които само хлопат и сложих цяло плотче от дебел шперплат. В плотчето ръчно фрезовах канал 4 мм дълбок, после изрязах вътрешността, да се получи дупка с фалц и в така оформеното гнездо монтирах плочка ат 4 мм желязо, на което има отвор за фрезера и четири отвора за петата на фрезата отдолу.
EDI - майстор
Определено самоделната маса е по-добрия вариант от ВОЛФКРАФТ, че и не само от него. :partyman: С тези лилипутски размери и халтава конструкция само ядове можеш да имаш.Как да качиш на това чудо и да фрезоваш дъбови страници за врата с дължина близо 2 метра.Като напъна и ще я пратя чак то стената с тези краченца.А за тези пари, дето я продават, ще си направя половин работилница.Моята я ползвам и за тезгях и за монтажна маса и за каквото на човек му дойде на ум :-D :lol:
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 68

Тема "Маса за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: