• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nv952 - майстор
Един сензор за движение дето е нов,а не работи :shock:
Няма светло ,няма тъмно -свети, и въобще не изключва :-D
И тва копче дето го сложили да се избира времето....
Ама за най евтиния боклук кво искам :?
След като го смениx с по скъп вариант всичко се оправи :)
----------
А защо в някой новите блокове ключовете за лампите прекъсват нулата? :?:
Нали има xора дето проверят тия неща :?
Изображение
Изображение
vk - специалист
nv952 написа:
А защо в някой новите блокове ключовете за лампите прекъсват нулата? :?:
Нали има xора дето проверят тия неща :?
Това съм го виждал в мази и тавани - захранвани общо от един електромер за стълбищното осветление - ключовете прекъсват нулата, уж някой да не си вземе фаза да консумира повече(да сложи хладилник, фризер, да вари компоти и прочие неща). А имаш разкл.кутия в мазето на всеки от която можеш да си вземеш фаза. Пълна тъпотия.
fikata - майстор
При трипроводна схема за стълбищно осветление на лихтбутоните се подава нула
При четирипроводна схема на стълбищно осветление на лихтбутоните се подава фаза.
Изображение
nv952 - майстор
fikata написа:
При трипроводна схема за стълбищно осветление на лихтбутоните се подава нула
При четирипроводна схема на стълбищно осветление на лихтбутоните се подава фаза.
Не бре :)
Тва не е нито таван нито маза :?
Мой приятел има сервиз и искаше да сложим един прожектор!
Има си табло и отделен електромер за сервиза! :?
Имаше две отделни крушки които се цъкат с двоен ключ,а той искаше да се пускат с единичен!
И докато разменяx двата ключа,гледам че фазомера свети на двата проводника които отиват към лампите!
пп на втората картинка,където е заградено с кръг там имаше фаза а не би трябвало да има! :)

Прикачен файл

12.jpg
12.jpg (96.11 KиБ) Видяна 2208 пъти
fikata - майстор
А защо в някой новите блокове ключовете за лампите прекъсват нулата?
Това ти ли го написа, защото е по различно от следващото:
Не бре :)
Тва не е нито таван нито маза :?
Мой приятел има сервиз и искаше да сложим един прожектор!
:?
valentino76bs - майстор
Видях нещо което много ми хареса!Знам обаче ,че между възвр. клапан и бойлера не трябва да има никаква допълнителна арматура!В смисъл за спирателен кран ясно ама такъв...чучур :?
Ако спре водата е голям лукс това нещо... :-D
Прикачен файл:
DSC_0116.jpg
moimoimoi - майстор
а бойлера от де ще дърпа въздух за да може да изпуска вода през този кран? теоретично от най близката батерия но реално почти невъзможно
преди когато водната инсталация беше с метални тръби номера ставаше,но сега с меките връзки не става,явно защото са с по малък вътрешен диаметър от металните тръби
Последна промяна от moimoimoi на съб ное 14, 2015 5:26 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Нищо ново а добре забравено старо. :-D Такъв каран имам на бойлера някъде от началото на 80-те.
Наистина като спре водата си е лукс. :lol:
:partyman:
kuger - майстор
На това място бях си монтирал манометър, обаче, след като на два пъти му се откача стрелката го махнах и сложих такъв кран. Предполагам знаете какъв удар се получава при работата на едновремешните автомати за тоалетната.
lov - майстор
hidrazin написа:
Нищо ново а добре забравено старо. :-D Такъв каран имам на бойлера някъде от началото на 80-те.
Наистина като спре водата си е лукс. :lol:
:partyman:

Да не кажа че май си бяха стандартно изпълнение. Щото на всякъде в по старите инсталации спомените ми са точно за такава разводка. Пък после станаха лукс да имаш вода да си оплакнеш очите. Преди това не съм запомнил никога режими и спирания на водата.

Иначе това с манометъра стана още по зле след като смениха градската инсталация с пластмаса. манометър до 15 атмосфери и той почна да превърта. Принудих се да си сложа регулатор на налягането че маркучите на пералнята почнаха да се пукат а ми писна и да сменям водосъдържатели на бойлера.
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: