Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stilian20 - специалист
То май до 50 върви номера
n.ganev - майстор
Да! При 100 вече отвора за постъпващото гориво е малко по-големичък.
димитар кисиов - специалист
Има си доста разлики стотачката
damyaniq - специалист
Здравейте!Колеги след като "Грейко" вече има БГ меню,по старите модели няма ли да получат актуализация за БГ меню на горелката?Какво казват от фирмата?Благодаря! :?:
doobref - специалист
Прикачен файл:
DSC_0118.JPG Монтирана горелка на котела
Здравейте, вече 30 дни съм с грейко RV 20. Повдигнал съм котела Солитекс 34кв на кутия. След някой ден, като разбера как ще кача снимки, разбрах,че има интерес. Настройките ми са от Николай Ганев, на когото съм безкрайно благодарен за отзивчивостта и познанията. За сега се държи много добре,но не знам дали разхода е добре- на Р2 за 6 мин. - 200гр. - за 1 час 2кг, на Р1 за 6 мин. - 120 гр.- за 1час 1кг и 200гр. Във форума чета ,че на Р2 пуска 150гр., а на Р1 -110гр. За сега е топло времето , работи по температура на водата и съм с термоглави на радиаторите и трипътен вентил 55 градуса на котела. Първоначално се контролираше от стайния термостат, но разхода ми беше по-голям, защото много трудно , почти невъзможно да се настроят термоглавите и стайният да работят в снхрон. Т на котела е 65градуса, а помпата се включва на 50 градуса отделно, не от горелката , защото в почивните дни горя дърва, и ако помпата се командва от горелката , няма да може да работи на твърдо гориво.
Последна промяна от doobref на пет ное 20, 2015 10:44 pm, променено общо 2 пъти.
n.ganev - майстор
Вдигни градуса на котлето на 70 :yawinkle: .
yancho_lud - специалист
Здравейте, малко не по темата но...
Спешно ми трябва от гофрирания маркуч който свързва шнека и горелката. Някой знае ли от къде мога да си купя?
n.ganev - майстор
От където си купил горелката - най бързо и лесно.
yancho_lud - специалист
Благодаря ти, не знаех че се предлага като резервна част. Утре ще проверя и дано да има и по голямо фи, че ми трябва за шнорхела на джипа. Малко по темата: от около седмица ползвам горелка рб 20 и до сега не съм я видял да работи на по висока степен от 1-ва. Дали това се дължи на топлото време или на това, че нямам нито един радиатор, във всяка стая съм с вътрешно тяло от климатик. Горя слънчогледови пелети от Брос комерс, Нова Загора и ми се струва, че са добри(не че имам с какво да ги сравнявам де :-D )

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: