• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi - майстор
Здравейте. Искам да си купя следната джаджа от пазара, но даже не знам името и. Може ли някой да ми помогне?
Става въпрос за следното: ключ за осветително тяло, което ще е вътре във вграден гардероб /по-точно на една бленда/, като осветлението се стартира при отваряне на вратата до някакво положение, съответно при затваряне да се спира. Представям си че има някъква трапицовидна шина на вратата, а ключето е стационирано срещу нея. Когато шината мине през ключето, то цъква веднъж и затваря веригата, при повторно преминаване на шината /затваряне на вратата/ключето отново се натиска и веригата е прекъсната.

Прикачен файл

DSC00172_1.JPG
съжалявам за размазаната снимка, но това прави камерата на телефона ми.
DSC00172_1.JPG (26.62 KиБ) Видяна 4595 пъти
tysonlkr - специалист
Замислял ли си се за вариянта с ключ от кладилник :? При него е същия принцип :arrow: при отваряне светва и при затваряне изгасва :wink:
citrofen - специалист
Или ключе за врата/капак на кола.
Руските май са стотинки...
ribnikolaevi - майстор
Нямам ключ от хладилник. А какво е това ключе за кола? С какво име да го търся по магазините и по кои магазини - тези с ел. материалите ли?
Ако знаеш магазин в София, моля да ми го посочиш.
Благодаря предварително.
rusev - специалист
Става дума за копчето, което е сложено за включване и изключване на осветлението в купето като се отвори някоя от вратите.
ribnikolaevi - майстор
Ок, разбрах и благодаря за инфото. Все пак идеята ми е да светва при почти крайно отворено положение /а не при леко отваряне на плъзгащата врата/. Това означава че трябва да имам дълга шина /сам да си я правя, а нямам много време/. Но може и да стане. Ако е успешно, ще кача снимки. Няма ли готово такова изделие?
Какви осветителни тела да сложа вътре в гардероб /не е важно да свети много силно, а да не грее/.
mitcd - специалист
Всякакъв бутон става с по дълъг накрайник и с нормално затворени контакти за 220 V или там колкото си решил.Сложи го по близо до пантите.А за осветление което не грее най добре- с бели светодиоди,но те работят на около 4 волта .
rusev - специалист
Къде си видял плъзгащи се врати с панти?
докера - специалист
Като гледам рисунката , колегата си го представя с ключе тип "мързеланско" - имаше ги едно време - висяха над леглата по селските къщи :-D. С едно натискане включва , а със следващото - изключва . Не съм се заглеждал дали по магазините ги има все още - или нещо на същия принцип .
krasiorocknroll - специалист
Може да се направи с електронен ключ,ама не си заслужава.По-добре ще е да бъде с обикновен бутон,който да остава включен/изключен/ при затворено положение на вратичката и обратно изключен/включен/ при отворено. :wink: :)
  • 1
  • 2

Тема "ел. ключ за вграден гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: