• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ProvideR - специалист
Колеги,
как да си направя отливка от пластмаса? Имам пластмасов детайл, който е около 60х60х10, на който искам да направя копие или пак от пластмаса или от друг лек материал.
Моля, дайте идея как става това.

Мерси!
EDI - майстор
Зъботехнически материали за копиране.Избор голям, цени също.
genkogenev - специалист
ProvideR написа:
Колеги,
как да си направя отливка от пластмаса? Имам пластмасов детайл, който е около 60х60х10, на който искам да направя копие или пак от пластмаса или от друг лек материал.

Мерси!
Ех тези форми за бетон ... :-D
Пробвал съм с пясък . Пресят , леко влажен пясък и трамбован за да се уплътни . Пробата беше с алуминии . Първо се случи случка :? заради многото вода . Стана нещо подобно на оригиналната форма но искаше много обработка с ламелата защото бетона полепваше по грапавината на отливката и не ставаше добре.
ProvideR - специалист
genkogenev написа:
ProvideR написа:
Колеги,

Мерси!
Ех тези форми за бетон ... :-D
Пробвал съм с пясък . Пресят , леко влажен пясък и трамбован за да се уплътни . Пробата беше с алуминии . Първо се случи случка :? заради многото вода . Стана нещо подобно на оригиналната форма но искаше много обработка с ламелата защото бетона полепваше по грапавината на отливката и не ставаше добре.
Аз си купих направо форми за бетон всевъзможни от една фалираща фирма в Ямбол. Поръчах си тази форма от Китай
и искам като ми пристигне да си направя поне още 2-3 бройки, за да ми върви по-бързо работата по двора, а тя е доста.

Искам да направя копие на PVC формата, която ще дойде с две думи.
Изображение
genkogenev - специалист
Ясна ми е идеята ти :cool:
EDI - майстор
Ма те тез размери в сантиметри ли са.... :? Тогава си направи гипсов калъп, ама не знам с какво ще отлееш самата форма.
ProvideR - специалист
EDI написа:
Ма те тез размери в сантиметри ли са.... :? Тогава си направи гипсов калъп, ама не знам с какво ще отлееш самата форма.
Да, в сантиметри. Ето на снимките е желания модел.

Изображение
Изображение
keymaker - специалист
Гипсов калъп , импрегнираш с грес във спрей и за отливката ползваш от силикона в саламите.
ProvideR - специалист
keymaker написа:
Гипсов калъп , импрегнираш с грес във спрей и за отливката ползваш от силикона в саламите.
Отливката трябва да е от твърд материал, а не силикон. Аз затова питам толкова много, иначе досега да го бях отлял от силикон.
keymaker - специалист
тогава замени силикона с епоксидна/полиестерна смола смесена със стъкломатови влакна или ситно нарязан стъкломат.
  • 1
  • 2

Тема "Как да си направя отливка от пластмаса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: