Нека намерим най-тънките цени.
profesionalist_wood - майстор
EDI написа:
И аз му се каня заради допълнителните дюзи.Понякога ми трябва дълга, и се зоря докато залепя детайлите със сегашния.Моя китаец, дето струваше 3 лева май ще отиде на вилата.Въпроса е дали ще се наканя да ида до магазина. :lol:
Много те разглезиха западните неща :-D
EDI - майстор
Що бе, ела ти да навираш сегашния пистолет в корпуса на авиомодел от селитрон с правоъгълна форма с размери 200Х40 мм и височина 80 мм и да направиш тънък усилващ шев по ъглите, без да докоснеш корпуса. :lol: Да не съм луд да давам пари за ЩАЙНЕЛ.Пък и на вилата ми трябва понякога, писна ми да го разнасям. :-D
vasko9999 - специалист
Колеги с този пистолет за топло лепене (свръзката) слепването по-здраво ли става да речем от залепване със секундно лепило?Простете за невежеството ми, но за какво точно и къде се ползва такъв тип топло лепене?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
vasko9999 написа:
Колеги с този пистолет за топло лепене (свръзката) слепването по-здраво ли става да речем от залепване със секундно лепило?Простете за невежеството ми, но за какво точно и къде се ползва такъв тип топло лепене?
Виждал ли си ги тези лепила, за които питаш?
fore - майстор
Взех го тоя пистолет. Малко се клати металното тяло в ПВЦ корпуса. Но при загряване предполагам ще се оправи.
Добре е изработен. Незнам колко дълго ще изкара подвижната захранваща букса на стойката само.

Каноколита е едно, а топлият силикон друго. Топлият силикон се ползва за бърз ремонт в текстила, мартениците и като крепеж на орнаменти по тях. Залепват се електронни компоненти и полупроводникови в ел схемите. Алдхезията не е много голяма, понеже всичко опира до заливане на даденият детайл с разтопеният силикон. Ако случайно детайла е от същият материал може и да се получи добра алдхезия. Просто наливаш разтопен силикон и той залепва върху материала-платка тесктолит/гетинакс примерно. Ако го дръпнеш ще се отдели лесно. При закрепване на конец към стъклено камъче -мартеници ще е по яко към конеца и тнт.

Погледни някоя ел уред -по платките и ще видиш този силикон някъде да крепи я кондензатор я букса.
kozl - майстор
vasko9999 написа:
Като материал за лепило нямат общо.
Едното не запълва и след втвърдяване е твърдо и чупливо. Горещото лепило запълва, и след като изстине стои пластично. Лепил съм полиетиленови туби за вода с него. Главен недостатък на топлото лепило е, че примерно оставено в колата се разтапя от слънчево греене. Не понася температура - стопява се. Няма особена здравина.
Може да се ползва за фиксиране при лепене с бавновтвъдяващи лепила. Аз съм правил кутии от ПВЦ пластмаса с него и стават кутиите, само че на топло се разпадат.
EDI - майстор
Тая работа зависи от това, какъв ти е пистолета и какво качество пръчки използваш.Делят се нискотемпературни и високотемпературни по принцип.
fore - майстор
Лидлският се топи при 120 мисля пишеше някъде. Това трябва ли да е високотемпературен ?
EDI - майстор
Не, това е нискотемпературен, по книга 120-125 градуса.Високотемпературния се топи на 190-195 градуса, а пистолета трябва да поддържа около 200 градуса.
Kasap - специалист
150*C пише в иструкцията :) Таман по средата на това което е написал ЕДИ.
Сега си поиграх - удобна е машинката и грамотно събрана. Стойката е много практична.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: