Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stanio.turbinata - помощник
Да да.Така съм го вързал и работи перфектно :).ам за реверс шми тря есин кръстат ключ :?
moimoimoi - майстор
кръстат ключ :?
ето така става с контактори
силова схема:
Прикачен файл:
2.2КВ РЕВЕРС.jpg
2.2КВ РЕВЕРС.jpg (93.62 KиБ) Видяна 1415 пъти
управление на контакторите
Прикачен файл:
УПРАВЛЕНИЕ.jpg
УПРАВЛЕНИЕ.jpg (49.46 KиБ) Видяна 1438 пъти
Последна промяна от moimoimoi на пон ное 16, 2015 6:08 pm, променено общо 1 път.
fikata - майстор
Освен с контактори обръщането на посоката може да се изпълни с реверсивен превключвател.
І-0-ІІ
moimoimoi - майстор
a kak ще вържеш към този превключвател крайни изключватели?
fikata - майстор
:?:
Последна промяна от fikata на пон ное 16, 2015 8:32 pm, променено общо 1 път.
Амм след бая размисли и това че намерих един ключ който може прекъсва общо 4 вериги с две положения и съответно 2х2 включени/изключени го реверсирах най накрая тоз мотор :) Супер стана.Ще постна и схемата по късно може на някого да му е интересна :) Благодаря за помоща и от ваша страна ще си ги сейвна и тия схемички :)
Ето я схемичката.Май малко излишно усложнена я направих ама се разбира де :?

Изображение

Ааа то това е кажи речи моя "кръстат ключ" амаа малко се бях объркал с "кръстосването" което всъщност си е същото амa изглеждащо малко по лесно за свързване :mrgreen: ето картинка как си го представях :rolleyes:

Изображение
klintan - специалист
Здравейте.Имам и аз малък проблем с асинхронен двигател.Двигателя е 180W с работен кондензатор няма пусков ,проблема е че много бучи.Пробвах го и без товар пак бучи,за проба съм го пускал и съм изключвал намотката с работния кондензатор тогава не бучи - работи нормално.Смених и кондензатора с надеждата да е от него бученето но пак бучи.Кондензатора е 10 МКФ толкова го дават по табелка.Въпроса е защо може да бучи?
moimoimoi - майстор
центробежен прекъсвач има ли?
klintan - специалист
moimoimoi написа:
центробежен прекъсвач има ли?
Не няма центробежен прекъсвач.

Тема "Въпрос за асинхронен двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: