Всички имаме коли, нали ?
Gadnyara - специалист
@stivemaster: Щом е помолена да се върне на газ настойчиво, вариант е наистина да са те понатоварили. :-D

Моята лична е с подобен мотор - 2.3л/166кс, но следващото поколение (Форд му казват Duratec), автоматик. Под 11 не падам. Винаги бързам.
Служебната е с твоя 2.3/145кс и е подобен куфар (Галакси). Момчетата правят около 10/100 на газ, като нямат ограничение в разхода. Явно комфортната скорост на тези коли е малко по-ниска, съответно по-икономична.

П. П. Защо навсякъде трябва да си бутате печките?!
Приемете, че има глупави и бедни хора, които искат да се мъчат с газта.
toolegittoquit - майстор
kuger написа:
Да, бе, да, набутал си се от скъперничество с някаква допотопна кочина, хвърлил си /от немай-къде/ още толкова за гЪзови уредби /пак на тънкаж/, па и се периш :shock: Не си ми интересен, цепи си стотинката, след като не можеш да си направиш сметката. Купувай се газта с 2 стотинки по-евтино, чорбаджия ще станеш!
Така, явно забравяш бързо времето, в което литър нафта беше 2.70лв. А това беше доста скоро. На атмосферният бензинов автомобил са му по-ниски експлоатационните разходи. Аз не се пиша тънкаж. Ако мога обаче същото разстояние да го измина с по-малко пари - защо не? Като стане нафтата пак 2.70лв дали няма пак да посърнеш? Преди какво беше казал - много не пътуваш? Аз за седмица мога от воле да направя 1000км.
Газениците нямат повишена опасност, освен ако не ги кара кретен. Обратното - аз имах проблем при който не да изтича газ, ами не идва. Защото газовият инжекцион има датчик за налягане. Като не отвори едната от двете клапи и не може да вдигне налягане, изключва автоматично системата. Ако говориш за газови сглобени с на баба ми частите и туристическа бутилка - може.
И не, не си купувам газта с 2 стотинки по-евтино. Зареждам по възможност от по-скъпата на Ромпетрол. По-читава е. Пък каква кола имам и с какво съм се уредил най-малко ти влиза в работата. За произволен автомобил важи сметката, че с газ ти е поне 40% по-евтино.
Да не забравим, че ти почна да занимаваш с проблемите си и личните си предпочитания откъм горива. Аз пък много го тача LPG. По-малко мърси, по-евтино вози. Ако всичко ти е наред с АГУ-то. И не е само до газ, та да размахваш пръстче. Кофти бензин и кофти нафта също не са рядко срещани. Най-вече ми става кеф някой като ми обяснява колко бил икономичен дизела, а да пълни бутилките по 10 литра от крадена нафта от тракторите в ТКЗС-то или служебният камион.
stoianov_n написа:
Проблеми с газовото имаше Тинки.....
И го оправих.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Аз за седмица мога от воле да направя 1000км.
:lol:
Ти пък откъде ще ги направиш тия километри?
:lachtot: :lachtot: :lachtot:
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Рекорд ми е бил 3500км/месец. И пак усещам с тия емотки, че нещо се опитваш да ме пързаляш и...няма да се разберем.
Та, като говоря за ремонти и т.н - колата не я оставям да се заседява. А други, които карат по 100км на месец в града до работа нека си твърдят, че по 10 години нищо не пипат.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Рекорд ми е бил 3500км/месец. И пак усещам с тия емотки, че нещо се опитваш да ме пързаляш и...няма да се разберем.
Та, като говоря за ремонти и т.н - колата не я оставям да се заседява. А други, които карат по 100км на месец в града до работа нека си твърдят, че по 10 години нищо не пипат.
:shock: :shock: Стига бе!Да не обърка нулите нещо... :?
Ако е така, нещо не ми се връзват нещата.С такива сериозни километри "зад гърба ти", трябва доста често да се сменяш консумативи по колата и гуми.И да имаш сериозни познания за поведението на колата на пътя, при всякакви условия.А като ти чета писанията до тук.... :? :roll:

Аз съм ги минавал такива километри/че и повече/ ВСЕКИ МЕСЕЦ, доста време, та затова знам де....за какво става въпрос. :-D
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
...трябва доста често да се сменяш консумативи по колата и гуми.И да имаш сериозни познания за поведението на колата на пътя, при всякакви условия.А като ти чета писанията до тук.... :?
Забрави ремонтите най-вече. Именно за това ме бърка цената на всичко, не че съм чичо скрудж. А ако до сега не си разбрал, че съм чешит, не знам за кога. При една спокойна за мен седмица ми се трупат по 300км. А 3000км, което го дадох за месец е рекорд, а не редовно постижение. Обикновено около 1400км/месец.
Сигурно разбра и защо не обичам да оставям колата по майстори. Постоянно ми трябва и не мога да остана без крака няколко дни.
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
Аз не се пиша тънкаж.
Внимавай пак те хващам в лъжа :lol: :lol: :lol:
bagera1 - специалист
Kuger предубеден си за lpg. Минава ли се редовно преглед и профилактика(естествено при хора които разбират), и ако човек е технически грамотен- дори и малко, няма да има ядове. И двете ми коли са lpg и до сега не съм имал сериозни проблеми, но не съм мърляч и ги гледам. То всяко нещо създава ядове ако трябва да му се обърне внимание а не го получава, дори и дизела.
Последната смяна на масло беше за 2.5месеца 12 000км каква според теб е икономията за този период?
kuger - майстор
bagera1 написа:
Kuger предубеден си за lpg. Минава ли се редовно преглед и профилактика(естествено при хора които разбират), и ако човек е технически грамотен- дори и малко, няма да има ядове. И двете ми коли са lpg и до сега не съм имал сериозни проблеми, но не съм мърляч и ги гледам. То всяко нещо създава ядове ако трябва да му се обърне внимание а не го получава, дори и дизела.
Последната смяна на масло беше за 2.5месеца 12 000км каква според теб е икономията за този период?
Не, не съм предубеден. Преди да мина на дизел и аз бях "газиран" около десетина години. Знам и плюсовете и минусите им. Не изтъквам предимства на едно гориво спрямо друго. За мен си беше неудобство, смених горивото и това си е.
Всеки си има правото на избор, ама като колегата да изтъква неговия не съм съгласен.

toolegittoquit, аз си карам дизела и не плачкам за щяло и не щяло. Поддържам си колата и тя ме слушка. Цената на горивото не ме е спирала да си я карам.
Chefo77 - майстор
bagera1 написа:
Минава ли се редовно преглед и профилактика(естествено при хора които разбират), и ако човек е технически грамотен- дори и малко, няма да има ядове.
Те ей-това редовно се пропуска, и то не няколко човека, а МАСОВО. Всъщност - няма контрол. Ама никакъв. Сещат се (държавата) за това, когато много нашуми някой инцидент. Затова са и инцидентите де. Технически изправен и гледан автомобил си е ОК. Колко хора, каращи обикновени газови знаеш да минават редовно профилактика? Нали върви? :) Може да понамирисва малко (повечко), но нали върви :)
Така както не контролират и димните газове от дизелите де :wink:

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: