• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 45
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stivemaster - майстор
То , като че ли никой не го чете този форум вече, ама здравейте на всички които като мен продължавате да сте тук !
Търся консултация с колега, успял да подкара ЕМС2 на Raspberry pi 2 , срещу заплащане !!!
MrMurdjo - майстор
Аз чета, ама бях на село без интернет няколко дена.
Точно до Малинката (Raspberry) и Линукс не съм стигнал, но LinuxCNC (сега това е името на EMC2) е правен също за паралелен порт. Освен ако не са направили някой плъгин, но пак без приемащ и изпълняващ хардуер няма как да мине.
Нямаш ли път към София, да побистрим темата? :)
Р.Пенев - напреднал
Здравейте.Захванах се да преведа мач3 на български език, тъй като ще работим двама души на нея програма, а колегата не може да се оправи на английски.От начало нямах проблем с менютата но,като стигнах до бутоните се оказа, че незнам адекватния им превод.Молбата ми е ако някой от вас има малко свободно време да предложи тук или на лично адекватен превод на бутоните от началните екрани.Примерно: Stop-Стоп; Reset-нулиране....т.н.
MrMurdjo - майстор
Егати и приключението :-D
Ако човек не е в състояние да научи и запомни имената на бутоните и какво означават, значи по-добре да не се захваща с Mach3.
Става дума за бутоните само, които са с по една-две думи на тях. Модифициран скрийн-сет ли правиш? Освен това от личен опит знам, че английските думи са обикновено с по-малко букви от българските, възникват проблеми с побирането на текста в бутона.

П.П. Тази тема не знам защо ми се отваря с някакъв много голям шрифт :?
Р.Пенев - напреднал
Приключение е да :-D Студената работилница ме кара да ровичкам у дома.Скрийна е оригиналния и вярно трудно се побира текста но мерака е по голям.Менютата са по важни от няколко бутона, които се наизустяват, но ми се иска като е гарга да е рошава :-D
MrMurdjo - майстор
Аз бих се наел да помогна, доколкото ми позволяват силите, но най-добре направи един списък с нужните думи от бутоните и го дай тук или на лични. Защото иначе аз трябва да си ги вадя сам от екраните, а ме мързи :)
Р.Пенев - напреднал
Казах,че скрийна ще е оригиналният,но този ми хареса повече :-D Aко,колегата помогне с превода,може и да завърша всички бутони.Моите сили са до тук :roll:
Изображение
tsenkov - специалист
Браво, харесва ми. От личен опит съм се убедил че е желателно да има по - голям екран. Практическо удобство.
MrMurdjo - майстор
То хубаво, ама го нямам този сет. Аз карам с оригиналния, който съм модифицирал леко - добавил съм клавишни комбинации за някои функции, които се емулират от дистанционния ми пулт.
Бройте ме и мен за помощник в превода колкото мога ще помагам.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 45

Тема "CNC софтуер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: