• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
mar80 - специалист
Здравейте, не ми е много ясен принципа на работа. Ако вентила е нормално отворен и при подаване на напрежение ще затвори, но дали ще отвори при прекъсване на напрежението или ще иска обратно напрежение.
Последна промяна от mar80 на чет ное 19, 2015 9:53 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
А кой е модела на вентила?
mar80 - специалист
Не съм се спрял на конкретен модел. Дали изобщо има такъв вентил, какъвто търся. Ще слагам хидрофорна помпа и искам при спиране на тока да се включва автоматично централната вода от водомера.
Ами просто избери подходящ модел магнетвентил, защото ''зонов вентил'' е съвсем друго понятие :)
Andri01 - майстор
Зоновия вентил се задейства с напрежение-и за отваряне и за затваряне! Ако ти спре напрежението,остава в състоянието ,което бил. Може да го модифицираш с една пружина,но става сложно - задържане с понижено напрежение. Може и да има такива,но при тях напрежението ще трябва да стои,до като работят.
mar80 - специалист
Мисля, че магнет вентилите са на такъв принцип, но са към 30 вата и при тях консумацията до колкото знам е постоянна.
Andri01 - майстор
Да,така са.Трудно се намира МВ,нормално отворен / нали такъв май търсиш/,който да е поне 1/2".
mar80 - специалист
Ако е постоянно отворен консумацията на ток ще е само когато затвори, нали така.
А защо не сложиш трипътен вентил?
mar80 - специалист
Далече ми е централния водопровод. Хидрофора ще е свързан на единия, край водомера е на другия. Трипътните вентили не се ли задействат от температурата?
  • 1
  • 2

Тема "Зонов вентил - принцип на работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: