• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mindless - специалист
Сега от по-хубавите снимки успях да намрея какъв колектор си купил: Kermi Komfort - 9 кръга, но след бързо търсене го намерих на цена над двойна на тази, която си цитирал: https://www.wolf-online-shop.de/Kermi-H ... :5202.html

От търг ли го купи толкова евтино? Също и на Рехау тръбата по-евтина от 0.90€ не можах да я мерна. Основно от търгове ли си купувал или си намерил някакъв готин евтин магазин?
radius - майстор
Миналата година, от търгове в ибей.юк и аз си взех две алфи 15-60 за под 190лв. Едната чисто нова.
velik_kazakov - напреднал
Това е колектора и е от търг. Иначе е на двойна цена поне. Тръбата е от тук, на промоция е в момента, но не знам дали е уместно да споменавам от къде. По скоро потърси в Google-а "rehau rautherm s 17 x 2 цена 1.44" и ще намериш от къде е.
Помпите и двете са чисто нови, но малко по-скъпи от 190лв., ще я преглътна тази разлика :).
mindless - специалист
Благодаря за информацията. Намерих тръбата... на това му викам бг промоция от 4.42лв на 1.44лв ?! В този магазин съм влизал, но точно защото имам спомен, че беше скъпа не си направих труда да проверя.
gogobg - помощник
velik_kazakov написа:
А вие от де знаете, че се занимавам с принтери?
Иначе за цените:
alpha2 (без L :)) 15-60 130 (същото е като 25-60 само модела дето е правен само за UK, иначе присъединяването също е на 1 и 1/2) - средна цена 207,75 - купих две с разлика 10-ина лв между двете. Едната ще се ползва за водна риза или за слънчевия колектор;
колекторите - 203 лв (9 кръга са, на 1 1/4 холендрови връзки окомплектовани с кранове за задвижки и дебитомери);
термовентила - ESBE VTA 322 20-43oC - 108.83лв;
връзките на 3/4 от 17x2 бяха по 1.5 евро, фолиото около 1лв/м2,лентата до стената и тя към 1лв/м ми излезе и скобите 2000 за към 40 евро.
Доста пари дадох за медните тръби и колена и крановете - май някъде към 200 лв излезе то с връзките за помпата и 40лв манометри.

Може и да пропускам нещо. Ако някой нещо го интересува конкретно да драсне, ако мога ще помагам.

Иначе днес свърших и останалата част, но много бързах да тръгна и не съм направил снимки.
Вичо не съм ние, а съм аз!
А ти от къде имаш касов апарат!
gogobg написа:
Вичо не съм ние, а съм аз!
А ти от къде имаш касов апарат!
Ами ника ти не ми говореше нищо, но вече знам :).
mindless - специалист
velik_kazakov,
Последно върпосче. Тази рамка, на която си монтирал колектора сам ли си я направи или се продават такива готови?
Защото на мен също би ми свършила работа, а колекторните кутии, които гледах доста лефтерно ми изглеждат с тая тънка ламаринка.
mindless написа:
velik_kazakov,
Последно върпосче. Тази рамка, на която си монтирал колектора сам ли си я направи или се продават такива готови?
Защото на мен също би ми свършила работа, а колекторните кутии, които гледах доста лефтерно ми изглеждат с тая тънка ламаринка.
15 минути свободно време , профил 40х40х2 към 2 метра и си готов с две планки 3-4 мм за основи да можеш да ги захванеш с анкерни болтове за плочата. Правил съм я, понеже при мен е много кът мястото и трябваше да напастна размерите и няма как да използвам нещо готово - просто нямам място.
lov - майстор
Една атимайсторска плетеница от мене. Чак ме е срам да я покажа но съм ограничен в мястото и пространството за монтаж. Един ден лежане и коленичене по пода с много псувни :x и преправяния взе че стана. Управление по температура на изходящата вода на 4 серпентини със собствена помпена група. Управлението е изпълнено с трипътни термосмесители. Малко нестандартно свързване. И понеже се вижда още една помпа и изводи да поясня в момента се захранва от котле което е на долния етаж а тука ще бъде добавено още едно което трябва да работи в паралел. Ще се ползва като добавка когато трябва по бързо достигане на желаната температура и се включат и радиаторите. Тях още не съм ги монтирал само тествах да видя подовото дали ще успее да сгрее. Всъщност след няколко дена като паднат температурите ще разбера дали само едното котле ще се справи само.

Прикачен файл

P1010853.JPG

Прикачен файл

P1010852.JPG
шоп - майстор
Браво lov, аз при мен си мислех, че е хаос, но като гледам и теб те бива. Аз на това му казвам творчески хаос.

Имам също две чугунени котлета. Едно с чугунена горлелка на въглища и едно до него готово и заредено без никаква електроника и автоматика по него. Ако спре ток или стане авария с горелката на второто само му се подава кибрита и всичко е на 6:-)

Поздрави!
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: