• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
cvetomir_77 - специалист
Днес се прибирам от работа и отивам да лепна пак няколко трески и какво да видя, плота се сцепил, както много от вас казаха. Но аз все още няма да се откажа.

Прикачен файл

1448038582910-836053901.jpg
griffin - майстор
дай по обща снимка да видим
cvetomir_77 - специалист
Имам разни идеи, но мисля да ги споделя чак, след като направя отелните панелчета необходими за пълния размер на плота. Преди да започна да ги слепвам ще се посъветвам с вас отново.

Прикачен файл

14480394245671871981410.jpg
griffin - майстор
много странно се е спукало, единственото което ми хрумва че при спадане на влажността парчетата в средата не са успели да мръдна заради обкантването, но пък беше споменал че дървото е доста сухо. Как ще го ремонтираш?
profesionalist_wood - майстор
Ако беше с вложки нямаше да се стигне до там
griffin - майстор
какви вложки?
profesionalist_wood - майстор
Учил ли си дърводелство? :lol: :shock:
Човека трябваше да направи вложки от бук и да се спаси. Показаното на снимката няма нищо общо с нут и перо
http://www.vediem.com/images/stories/29 ... 8dcc73.jpg
шоп - майстор
Дали вложки, дали дибли или винтове МОЖЕ БИ щяха да спасят проекта. Забелязвам, че напрежението е основно в една линия по слепването. Дали ако имахме шахматно монтирани елементи напрежението щеше да се разпредели равномерно и нямаше да има сцепване?

За мен "ремонта" е китосване с лак, лепило и дървесен прах и шлайфане.

Иначе към автора: РЕСПЕКТ !!! Шапка ти свалям за мерака и труда.
griffin - майстор
profesionalist_wood написа:
Учил ли си дърводелство? :lol: :shock:
Човека трябваше да направи вложки от бук и да се спаси. Показаното на снимката няма нищо общо с нут и перо
http://www.vediem.com/images/stories/29 ... 8dcc73.jpg
профи разбира се че не съм учил дърводелство!
И според мен както каза колегата преди мен нямаше да е сигурно дали няма да се спука с вложки.
cvetomir_77 - специалист
Мисля да разрежа плота през пукнатината. На същото разстояние (симетрично) от другата страна също и да добавя по една летва на тези места. С други думи да намаля размера на обкантените полета.
  • 1
  • 2

Тема "Проект плот за бюро" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: