• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички имаме коли, нали ?
radius - майстор
За да е безопасна една кола, трябва да има деформации в определни части - иначе няма какво да поеме енергията. Разбира се, кокпита не трябва да е от деформируемите части и то остава предницата.
DundyTheCroc - майстор
DMN написа:
Отговорът по темата за мен в случая по ЗДП, по който съм учил е правилото на дясностоящия.
Да се включа обаче и аз към задачката с въпрос и същото условие, но:
А - пожарен автомобил
В - автомобил на спешна помощ
С - полицейски автомобил
Всички с включени "буркани".
Кой ще премине пръв? Изключваме въпроса за - каква е вероятността да се срещнат и защо по дяволите отиват в различни посоки, като най-вероятно(ама не е сигурно) отиват на едно и също място :-D .
Първо ще мине маршрутката, но само ако няма и черен джип :-D
Kirilpm - специалист
radius написа:
За да е безопасна една кола, трябва да има деформации в определни части - иначе няма какво да поеме енергията. Разбира се, кокпита не трябва да е от деформируемите части и то остава предницата.
Когато колата е по-стара в уравнението влиза и един друг коефициент,а именно до къде е напреднала ръжата по купето,много грозни катастрофи съм виждал с изгнили коли и се мачкат потресаващо много.По принцип новите коли са с повече деформационни зони заради натягането на изискванията.
gogo7777 - майстор
В щатите до колкото ми е известно, използват двуфазна /DP-CP/ стомана в автомобилостроенето. В Япония залагат на TRIP-стомани. И двата вида се закаляват при деформация, а теглото на шасито се намалява с 25-30%. При деформацията аустенита се превръща в мартензит и бейнит.
veribela - специалист
Темата беше друга. Всеки от Вас има право да пуска нови теми, вместо да спами в произволни.
radius - майстор
Е какво повече да се пише по темата?
Ако последните изказвания са ти безинтересни или са над познанията ти, може да не ги четеш, на мен ми е интересно да науча нещо ново, а не просто да разпъвам локуми.
Kirilpm - специалист
Мен ми е чудно какво толкова има да се разисква,на изпита за книжка трябва да се решат доста такива въпроси за ограничено време,мисля че е нормално за 1 седмица темата да се изчерпа,дори след като тинки се е намесил :lol: :-D
А в друг ред на мисли е добре да се види какво се случва ако се предоверим на предимството,а този от другата страна си мисли че винаги е с предимство.Ако си мислите че има някой професионален шофьор,който като го бутнете знае всички правила на изуст,грешите,но много от ситуациите на пътя са въпрос на опит и практика.
mitashki911 - специалист
Kirilpm написа:
.Ако си мислите че има някой професионален шофьор,който като го бутнете знае всички правила на изуст,грешите,но много от ситуациите на пътя са въпрос на опит и практика.
:2thumbs: =D>
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
Я сега някой да ми обясни тези по кой правилник се движат. :-D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5GQPVE6clQM[/youtube]

:partyman:
:-D Хидразине пак уби рибата :group3g:
Lisko - майстор
правилника е "повишено внимание"
:-D
  • 1
  • 3