• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Chefo77 - майстор
Няма ли да можете да го пласирате на Торбалан, той нали се занимава с ядрени централи ... :-D
gogo7777 - майстор
Ааа знам го вица, ама немам нива за копане :lol:
angelfilev - специалист
hidrazin написа:
Изображение

:partyman:
На мужика не му е до редки метали и вижте къде се е вторачил. :)

Хайде малко за мониторите. Миналата година купих за 220 лв Dell2709W с фабричен дефект- една, две вертикални линии в ляво, които изчезват след няколко минути. Харесваше ми и преди, но сега по повод темата и да не задавам излишни въпроси се заех с някои настройки. Много съм доволен-красота.
DundyTheCroc - майстор
Айде по темата, у нас ползвам един вехт Samsung P2270HD, дето ни е LED, ни е IPS, обаче вади страхотни цветове. Взех го за телевизор в кухнята, ама май повече го ползвам за монитор като съм изгонен от другите стаи. Бонус се оказа MPEG-4 тунер, който като го вземах хич не съм мислил, че ще ми трябва.
Johny - майстор
valentino76bs написа:
Оказа се абсолютно прав,совите не са това което са!Имах възможност да сравня два модела дел P22 14H и до него лъскав дел с гланц екран ...на мата екрана му синее няма бял цвят!
Всичко си има, но трябва да се настроят цветовете, да се калибрира монитора. А и дай да се разберем - монитора само възпроизвежда подаденият сигнал. Не може от лош сигнал да търсиш хубава картина, колегите вече го казаха това. В сила е и обратното, че с калпав монитор и качествен сигнал пак нищо не става.
Извода идва от самосебе си - комплексен подход - видеокарта и монитор заедно.
Сега почти всеки има в къщи LED или LCD телевизор, които като цяло са с добри възможности. Но малко са операторите и телевизиите с качествен и HD сигнал. С две думи - язък за телевизорите. Гледаш в магазина - картина слънце, отидеш в къщи - не е същият телевизор :lol: .
nikolov333 - майстор
Johny написа:
valentino76bs написа:
Оказа се абсолютно прав,совите не са това което са!Имах възможност да сравня два модела дел P22 14H и до него лъскав дел с гланц екран ...на мата екрана му синее няма бял цвят!
Всичко си има, но трябва да се настроят цветовете, да се калибрира монитора. А и дай да се разберем - монитора само възпроизвежда подаденият сигнал. Не може от лош сигнал да търсиш хубава картина, колегите вече го казаха това. В сила е и обратното, че с калпав монитор и качествен сигнал пак нищо не става.
Извода идва от самосебе си - комплексен подход - видеокарта и монитор заедно.
Сега почти всеки има в къщи LED или LCD телевизор, които като цяло са с добри възможности. Но малко са операторите и телевизиите с качествен и HD сигнал. С две думи - язък за телевизорите. Гледаш в магазина - картина слънце, отидеш в къщи - не е същият телевизор :lol: .
+1..и затова му се чудя на valentino76bs защо ще си купува монитор за 350 кинта като компа му е с вграденото видео???
valentino76bs - майстор
nikolov333 написа:
+1..и затова му се чудя на valentino76bs защо ще си купува монитор за 350 кинта като компа му е с вграденото видео???
А първо каруцата после и коня....:) По принцип аз съм такъв ако ми трябва нещо в смисъл което да е наложащо и да ми върши някаква работа без която не мога досега бях забравил за покупката...Фен съм на нещата които са надеждни и не се изхвърлям не ,че нямам пари....ами просто въпрос на мислене ....И колата и телефоните и др...
Та малко настрани от темата винаги съм се чудил на тая първенющина на българина, някви мизерни приходи пък във всяка стая ЛЦД тв,телефони за по 600/700 лева коли за по не знам си колко а пък глааааад....еми :?
Johny - майстор
valentino76bs написа:
nikolov333 написа:
А първо каруцата после и коня....:) По принцип аз съм такъв ако ми трябва нещо в смисъл което да е наложащо и да ми върши някаква работа без която не мога досега бях забравил за покупката...Фен съм на нещата които са надеждни и не се изхвърлям не ,че нямам пари....ами просто въпрос на мислене ....И колата и телефоните и др...
Та малко настрани от темата винаги съм се чудил на тая първенющина на българина, някви мизерни приходи пък във всяка стая ЛЦД тв,телефони за по 600/700 лева коли за по не знам си колко а пък глааааад....еми :?
Като цяло си прав за първенющината и неразумното харчене, и аз така мисля. Но конкретно в твоя случай, за нисък клас монитори нямаше нужда да питаш. Всеки монитор би ти свършил работа в тази ценова категория 250 лв +- 50. Читавата техника има ценова граница под която не може да слезе. Нагоре върви до много заради разни доп. функции и екстри, които на малко хора са нужни. Те си струват парите, само дето не ти трябват. Ето за това е разумно да се търси съвет, ако не се ориентираш сам, да уцелиш нужната граница за качество и функционалност.
Успех в избора и бъди здрав!
valentino76bs - майстор
DundyTheCroc написа:
Трябва ти дискретна видеокарта с DVI порт, предполагам на AGP порт, от где си да ти подаря една :wink:
Ей това чудо е мое...http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 24&t=52176
DundyTheCroc написа:
Хидрата позна, ще трябва PCI-X карта да ти пращам :-D
DundyTheCroc написа:
Като гледам колко е вехта машината да, ще се учудя, ама пък тогава ще му пратя карта на PCI-X, имам цял шкаф с подобни благинки тук :wink:
Ами ако още имаш мерак:) и там каквото трябва няма проблем ,че най накрая остана време ...Дела взех P2414H няма хдми ама голяма работа ...аааа и процесора на компа смених с двуядрен....
Последна промяна от valentino76bs на пет фев 12, 2016 6:27 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Избор на монитор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: