Всички имаме коли, нали ?
Kirilpm - специалист
Според мен колегата може да си реши проблема с един електрически изпарител Ловато и настройка на газовата.Ако колата има някакви останки от катализатор,не е зле да се премахне,живота му отдавна е приключил а и на газ не си особено цапащ.
А по повод на двигателите на VW от това поколение бих си взел или 1.6 75кс на газ ако искам икономия или ако искам вървеж при разумен разход 2.0 ABF с ГИ.Иронията е там че второто и на газ и на бензин харчи по-малко от на тинки мотора при моето каране :lol:
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Иронията е там че второто и на газ и на бензин харчи по-малко от на тинки мотора при моето каране :lol:
Само извънградско. Заради скоростната кутия. Което може да си го позволи кола, която има по-мощен двигател. Говорим си принципно. Газ под 9 да докараш - едва ли. Градското на бензин на ABF е 11 бензин. И то по каталог.
п.п И какво е твоето каране, състезателю? :)
kr1100 написа:
Недей гледа данни в сервизни книжки или подобни. Там разхода е при идеални условия , но не и с нашия бензин
100% съм съгласен, но караме антики. Който иска разход по 4.5/100 по каталог, да си купи Фиеста Екобууст от магазина.
KingLin - майстор
Абе нисък разход се постига най-лесно с НЕбързане. От моите експерименти до сега с Хюндай Елантра 1.6 на газ, която константно са и пълни до горе и багажника и задната седалка (около 200-300 килограма товар) на извънградско разликата между движение със 90-100 км/ч и 130-140 км/ч ми е 3 литра газ според борд компа. По зареждане в единия случай минавам 290-300 км., а в другия с 90 из по-малките пътища успявам да мина 380-390 км. Много е важно да не се тръгва с много газ защото тогава дебитомера показва 18-19 л. разход. Вярно че е моментно ама си е бая. Лошото на газта е, че там нямаш нулев разход при инерция като при бензина. По надолнище е по-добре да освободиш от скорост, ако искаш икономия, докато на бензин оставяш на 5-та и колата гори 0/100 при отпуснат пе.дал на газта. Пък ако 10 мин. по-ранно пристигане са ти толкова важни няма да се оплакваш, че гори повече! Та не се занимавай с бустери и подобни ами си карай с разум и ще пестиш гориво.
kr1100 - майстор
Kirilpm написа:
А по повод на двигателите на VW от това поколение бих си взел или 1.6 75кс на газ ако искам икономия ..
3 вида двигателя са 1,6 /75к.с. - 2 моно АБУ и АЕА и мултипойнт АЕЕ инжекция на Марели и пластмасов охлюв .
АЕЕ - 10л/100 бензин на градско си ги хваща
koveslav - майстор
kr1100 написа:
toolegittoquit написа:
То на бензин разхода ти е 7-8. С пръдня боя не става.
По надолнище , а на равно с галене на педала и скорост до 80км/ч
Недей гледа данни в сервизни книжки или подобни. Там разхода е при идеални условия , но не и с нашия бензин.
1,8 на Б3/4 не е подходящо решение от скорост и икономичност - тежко купе слаб двигател, но и в никакъв случай антиката 2Е. просто е работен кон - върви -върши работа.
Имах едно време 1,8/Б3 PM двигател,моно,седан.При 120км/ч е под 3000 оборота-около 2800-2900. 8/100 газ си го задоволяваше напълно и си вървеше на извънградското ако го настъпиш.Пада въртящия момент и иска по-ниска предавка при изпреварване на газ,но влезе ли в обороти дърпа нормално за 90 к.с..На градско 11-12 газ,включая студено палене на газ. Иска задължително емулатор на ламбда сондата,иначе често натрупваше грешки и беше невъзможно прехвърлянето отново на бензин.Но и на бензин прави чувствителна разлика градско-извънградско-минимум 10 срещу около 7л при посочената скорост.Аз съм с много добри впечатления от този автомобил на газ.С посредствен изпарител и монтиран емулатор му навъртях към 130000 км,без проблеми с поддръжката.
Kirilpm - специалист
kr1100 написа:
Kirilpm написа:
А по повод на двигателите на VW от това поколение бих си взел или 1.6 75кс на газ ако искам икономия ..
3 вида двигателя са 1,6 /75к.с. - 2 моно АБУ и АЕА и мултипойнт АЕЕ инжекция на Марели и пластмасов охлюв .
АЕЕ - 10л/100 бензин на градско си ги хваща
AEE e 100кс ако не ме лъже паметта,аз говоря за моното,имам опит с ABU.

А колкото до на тинки проблема АБФ-а много добре се разбира с газовите инжекциони и на дълъг път 8-9л/100км си е напълно достижимо и то без да се влачиш с 80.А я ми кажи твоя мотор колко е икономичен в града,понеже не се слави с особена икономия,пък за вървежа,който предлага е направо лаком,каталози моля да не ми цитираш,от ранна детска възраст не им вярвам,някои лъжат повече и от теб.За моето каране,градско се старая да спазвам ограниченията или да съм под тях, извънградско се ограничавам до 100-110,когато пътя го позволява,да знам че сега ще кажеш че съм убиец и ненормалник,но лекции по безопасност на движението не са ми нужни,до сега нямам ПТП.
kr1100 - майстор
Kirilpm написа:
AEE e 100кс ако не ме лъже паметта,аз говоря за моното,имам опит с ABU.
АЕЕ 75 к.с. АЕК и АФТ са 1,6л, 101 к.с. с алуминиев см .колектор
Прав е колегата за "Дълговечността " италианските автомобили
Офф преди има Алфа 155 2l/8V TS
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
и на дълъг път 8-9л/100км си е напълно достижимо и то без да се влачиш с 80.А я ми кажи твоя мотор
10/100 газ комбинирано с ГИ. Ако искаш. Мотор - 2Е. Газово - калпаво. Забит статичен коефициент на корекция от 1.18 И колата се кара извънградско с повече от 80, в града с не повече от 60, разбира се.
Kirilpm - специалист
Е и каква ти е файдата 2та литра преразход ще ти избият хубавото газово и горницата в цената на същото венто с по-добрия мотор за по малко от половин година.Пък оттам нататък ти остава кефа от хубавата кола.Сега ти остава спомена че някога си дал по-малко пари и докато я имаш колата ще си е все така спъната и лакома и за капак с голям данък.Понеже с такова газово и такива настройки ме съмнява да има над 100 к.с. на вала.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Е и каква ти е файдата 2та литра преразход...
...Понеже с такова газово и такива настройки ме съмнява да има над 100 к.с. на вала.
Разлика между газ и бензин във вървежа в момента почти няма и на газ си ги пълни почти по каталога от 0 до 100 :partyman: Не виждам нищо за 2-та литра преразход. Ти ми говориш за извънградско, аз карам комбинирано. Нямам навика да седна да смятам и да засичам. Смятам ти среден разход - Х километра на Y литра гориво.
А след последните ремонти, които й правих дори започнах да й се чудя как добре взе да върви. Ся една профилактика на рейката мисля да правя тия дни. И тъй като си хейтърче, ще ти кажа че съм я пробвал и поне 185 прави на газ.

Тема "Бустер на газта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: