• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pipbel - майстор
Мена, питам колко ти излезе щото сега съм в началния етап на довърщителните работи. Направил съм ВИК, ЕЛ, 1/2 от дограмата, вътрешните ВЦМ и външна хастарна мазилка преди ТИ. Обаче големите разходи тепърва предстоят.

Ако ти е трудно по пера поне като общи разходи на м2 :?:

На мене грубия строеж миналата година ми е 195Е/м2.
Сега съм по довършителните работи - с голямо застраховане (поне 10% отгоре) раз4етите ми сочат още 260Е/м2 за довършване.
Тоест 450-460 Е/м2 общо.

Довършителните работи включват прилични материали, не най-евтиното на пазара.
ВИК и ел инсталации, дограми и врати навсякъде,стени и тавани с боя, подове с гранитогрес и естествен паркет (1 качество), завършени бани с фаянс и гранитогрес, соларна система с 200л бойлер, френска вградена камина, японски климатици, цялостна подова и външна ТИ с 8см ЕПС,стълбища,тераси и др.

Не съм включил в горните разчети бъдещите разходи за уреди, мебели, кухни, компютри и всякакво друго обзавеждане и аксесоари за стаите и баните, което до голяма степен е въпрос на вкус и финансови възможности.
Грубата ми сметка показва около 140-150 Е/м2 още по последните пера. Ама това е за мене си, мозе да е 50Е/м2, мозе да е и 500Е/м2
mena - напреднал
виж аз не мога да ги сметна така на квадрат довършителни но аз не разбрах ти с какво ше се отопляваш водна риза ли защото споменаваш камина само за сведение отоплителната ми система е 25 000 лв със чилър подови контури конвектори солар 300 литров бойлер и всички други по дребни елементи от отоплителната ми система аз съм на ниво вече вътрешно обзавеждане ,,не съм ги смятала на квадрат разходи но като отделни неща мога да ти кажа цена дотук :)
mena - напреднал
горе долу дотук ми излиза 550 евро на квадрат - под дотук имам в предвид всичко без обзавеждане имам само стени на латекс и гранитогрес врати и бани с плочки без никакво обурудване вътре в тях ..по груба сметка е това
550 ако вътре влиза парцела и не сте си го стоили с бригада а фирма.
Не стряскайте хората с подобни сметки на око.
mena - напреднал
не стряскам никого а отговарям на въпроса и не не е със местото ..а относно сметките всичко което съм плащала съм го записала така че въздържаи се от подобни фриволни изказвания
mena - напреднал
Altray незнам откъде си ти ,но аз съм от Варна и тук цените на местата до морето сигурно няма да ти се поберат в главата за декар място .. :) успех
Извинявай, че не ти се представих като на първа среща. Архитект съм от София и представа си нямам от цени ... довършвам собствена къща ... това не значи че знам цените на матерялите ....
Все пак човека пита за цена не на имота който сте решили да си вземете а цена на строежа.

П.П. мисля да си разпродам 2 те къщи и трите апартамента в София и да събера пари да си взема до вас едно местенце... дано стигнат.
Смятам че мъжа ти е изхарчил парите по мацки и те метнал за цена на м2 .. пак го питай.

А ако човека не се е стреснал и се интересува още да пише, имам таблици (очаквано/реално) с врички разходи до тел и пирони.
pipbel - майстор
Altray - Интересувам се и още как.
Дай ги насам тези таблици плс.

petarbel@abv.bg
Пратих ти разни неща ... ще визникнат въпроси не се притеснявай да звъннеш.
prascho - майстор
Тези пари дето ги цитирате за м2 за застроена или разгърната площ ги давате???
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 18

Тема "Строителство на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: