• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
agj - майстор
Щом турско -китайския може , на argo arc 200 ,какво ще му пречи и той да може !? :cool: Ама тествай !Може и да се наложи нещо да се пипне, а може и да не се наложи - съдба както ти казаха вече :)
И докладвай дали може! Че и на нас може да ни се наложи да ползваме ТИГ шланг!
pansim - майстор
dian80 - принципно всеки инверторен заваръчен апарат за работа с обмазани електроди, може да работи и с нетопим волфрамов електрод в аргонова среда, със някои уговорки.
1. Наличие или не /и колко агресивен е/ горещ старт
2. Различните модели, понякога имат доста разлики във волт-амперната изходна характеристика и различно добре /или лошо/ работят с аргон
3. При някои модели има антистик, при други няма въпреки че е написано в описанието. Конкретика няма да давам.
От напрежението при което сработва зависи дали въобще може да се работи по ВИГ метод.
4. Наличие или не на изходен дросел. Много важен детайл за работа с МАЛКИ токове специално за ВИГ метод. Тествал съм Гизми със заявена възможност за работа с аргон и превключвател на предния панел за режимите - изходен дросел няма и работата с ВИГ е определено лоша...Разбира се, тук оказва влияние и факта, че Гизмито е еднотактен преобразувател...при двутактните обикновено нещата са по-добри, но...пак зависи от честота и още и още... :)
Та...всичко е въпрос на проба. Ако тестваш и ти хареса - работиш. Ако не ти хареса си търсиш машина със специално заявена функция ВИГ и така
Дано съм обяснил разбираемо
Успех!
dragozow - майстор
Понеже става въпрос за моя машина говорих с Данчо, който както знаете ги сервизира. Та по въпроса, слага се една платка за намаляване на напрежението и един клапан, според него не си струва, освен ако шланга не си го намерил без пари.
dragozow написа:
Понеже става въпрос за моя машина говорих с Данчо, който както знаете ги сервизира. Та по въпроса, слага се една платка за намаляване на напрежението и един клапан, според него не си струва, освен ако шланга не си го намерил без пари.
Шланга е без пари ,бутилката с манометър и заредена за 119лв.Колко ще ми излезе тази платка ?И един въпрос ,каква е цената на соларна маска за хора от форума :)
RTR работи със шланга но тати ми го поиска за село и му го подарих .Питам за arc200 защото не смея да го пробкам да не го изхабя :)
dragozow - майстор
dian80 написа:
dragozow написа:
Шланга е без пари ,бутилката с манометър и заредена за 119лв.Колко ще ми излезе тази платка ?И един въпрос ,каква е цената на соларна маска за хора от форума :)
Звънни ми.
agj - майстор
dian80 написа:
dragozow написа:
Шланга е без пари ,бутилката с манометър и заредена за 119лв.Колко ще ми излезе тази платка ?
Не мисля че има нужда от клапан ,при положение че запалването е контактно!Ако апарата бъде преработен и му се сложи НF запалване,то тогава клапана е задължителен, но при положение че имаш горелка с клапан ,поставянето на клапан в машината е излишно!Платката за намаляване на напрежението е за Lift Start !За подробности чети тук : viewtopic.php?f=56&t=46743. viewtopic.php?f=56&t=46743
Ако използваш апарата само за твои лични нужди, мисля че няма смисъл от никаква друга интервенция по него ,карай си го така !Разликата е само в износването на електрода.
днес след тежък работен ден вземах от един комшия едно китайско чудо с опция за аргон и след 30мин учене се осветих с моята хасковска маска за 50 лв.Пробвах и arc200 и установих ,че българина иска да вземе нещо и то електрожен ама освен да заваря ако може и бира да пуска.Ако знаех че ще има големи намаления в арго маркет щях да изчакам .
Dan40PancheF - специалист
dian80 написа:
днес след тежък работен ден вземах от един комшия едно китайско чудо с опция за аргон и след 30мин учене се осветих с моята хасковска маска за 50 лв. Пробвах и arc200 и установих ,че българина иска да вземе нещо и то електрожен ама освен да заваря ако може и бира да пуска.Ако знаех че ще има големи намаления в арго маркет щях да изчакам .
Че моето "Китайче" и бира пуска , зависи дали съм го свързал към бутилката с аргон или към кега .

Какво и е на хасковската маска за .. лв. Моята едната е : Изображение
След 8 часа заваряване с паузи за по цигара , не успях да се опържа . Не че маската е много читава , все пак е 2 сензорна и не покрива всички ъгли ,но не съм кривоглед ,че да ми трябва , другото на страна си е ,че натежава ,тогава използувам тази за 8 лв.(хвана ме яд имаше картонена за 3 лв,ама не пишеше дали е водонепроницаема ,а се оказа че е .)
Много хубава е : от този сорт е Изображение
agj - майстор
Dan40PancheF написа:

Какво и е на хасковската маска за .. лв.
Нищо и няма!Просто не става за ВИГ!И не е само тя ,доста не стават, даже и доста по скъпите пак правят проблеми!
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: