Мечтата на всяка домакиня
Антония - специалист
Те, те ще го обработват, но ще ми дадат някакви препарати за поддръжката му. И понеже не знам какви са (девойката ги наричаше "сапунче и спрей"), реших, че става дума именно за маслото, което ти споменаваш. My bad, съжалявам за обърквацията :)

Дупките ще ги пробиват монтажниците на кухнята, вчера говорих с тях, малко гадно им стана като казах, че плотът е дебел дъб, ама нямаше къде да ходят, вече бяха се похвалили как поставянето на мивка и котлони било фасулска работа. Плюс това го има като перо в договора ни :)
крум - специалист
Хахахаха
ще им се вземе акъла... черпи ги после по една бира, ако го направят както трябва - ще са си я заслужили.
Мене ме заболяха ръцете и ми писнаха ушите (въпреки че бях със шлемофон). Изхабих няколко ножа, отделно рязах дупките 2-3 часа.

Иначе това би трябвало да е сапунчето:
Изображение

П.С. помоли тези от Форест Трейд за една мостра (20 грама), за да обработите челата на срезовете. Мисля, че струва 2-3 Евро без ДДС.
XpacTa - специалист
Я пак да се включа като евентуален бъдещ закупчик на дървен плот - искам да попитам Крум - ти си поръча необработен плот във форест трейд или? С твой материал или с техен? А как се осъществява... хмм... съчетаването на плота и ПДЧ-то? Лепи се, с някакви планки се хваща скрито?

На изложението за мебели малко преди стройко видях дървен плот, който беше от череша. Има ли фирма която изработва плотове от друго дърво освен от дъб?

Всъщност няма ли да е най-добре ако може някой модератор да отвори тема за дървени плотове и да премести мненията.
крум - специалист
XpacTa написа:
Я пак да се включа като евентуален бъдещ закупчик на дървен плот - искам да попитам Крум - ти си поръча необработен плот във форест трейд или? С твой материал или с техен? А как се осъществява... хмм... съчетаването на плота и ПДЧ-то? Лепи се, с някакви планки се хваща скрито?
Форест трейд продават слепени дървени плотове (виж ценовата листа на сайта им - www.forestrade.bg)
От там нататък аз купих един плот 171х120 см и го отрязах след налагане на готовия долен ред шкафове на кухнята и отбелязване по него.
Материалът е от тях - около 100 лв/м2.
Монтирах върху шкафовете един слой ПДЧ, по тесен с 4 см (за да има място за челото).
Направих челото преди да монтирам плота, че иначе няма как да се обработи с лентовия шлайф.
След това го намазах с лепило, сложих плота, набих винтове от долната страна на ПДЧ-то, че да хване за дървото.
Плота ми е от две части - тясната част на кухнята е 151 см, а плота - 120. Сглобката на двете части я бях направил само с винтове, за да мога да обработя цялото чело.
Първо залепих голямата част, после и малката, затисната с клинове. И накрая дошлайфах снадката - стана незабележима.

Ако трябваше пак да го правя, от долу не бих сложил ПДЧ, щото е 18 мм дебело, а бих сложил 20 мм ОСБ. Сега ми се наложи да изтънявам летвите от челото с 2 мм - излишна разправия. А и ОСБ е по-здраво от ПДЧ.

XpacTa написа:
На изложението за мебели малко преди стройко видях дървен плот, който беше от череша. Има ли фирма която изработва плотове от друго дърво освен от дъб?
Заводът в Пещера работи с различен материал - вземал съм плоскости от бор. Доколкото знам, работят и с бук, дъб... Т.е. каквато партида им потрябва и какъвто материал имат. Можеш да звъннеш за всеки случай и да разпиташ. И май цените са по-ниски от на Форест Трейд.
XpacTa написа:
Всъщност няма ли да е най-добре ако може някой модератор да отвори тема за дървени плотове и да премести мненията.
С двете ръце съм за.
Лъчезар - специалист
омазахте темата на човека с тая дървения, все пак става на въпрос за "Плот от естествен и изкуствен камък " :-D
В крайна сметка освен високата цена на обработка на гранитогреса и не особенно голямото разнообразие от цветове, някакви други минуси да се сещате?
крум - специалист
Лъчезаре, не си много прав. Да не кажа хич.
Темата първоначално беше за красиви изпълнения от камък в Русия. Неусетно се изметна към плотове от изкуствен/естествен камък, свойства, предимства и недостатъци, продавачи, обслужване и т.н. И в последно време се изметна към плотовете от естествена дървесина. За което биде дадено предложение за отделяне, което аз подкрепям с цел запазване на запазване и неразмиване на темата.

Никъде в 4-те страници на темата няма и думичка за плот от гранитогрес.

Цитираните минуси - високата цена на обработка на гранитогреса и не особенно голямото разнообразие от цветове - не сме ги коментирали.

Назад в темата са засегнати (и май изчерпани) плюсовете и минусите на плотовете от различните видове естествен и изкуствен камък.
Лъчезар - специалист
Естествено, че не съм прав, дори хич :lol:
Имах предвид гранита, идея си нямам, защо съм писал гранитогрес. :?

правя корекция и се надявам, някой, който е ползвал или има някакви наблюдения, да искаже мнение/Круме, фугите не ме бъркат/
В крайна сметка освен високата цена на обработка на гранита и не особено голямото разнообразие от цветове, някакви други минуси да се сещате?
Nemski - специалист
абе хора трябва ли да се обработи с някакъв препарат гранита за да не попива мазнина, например. става въпрос за кухненски плот. четох една статия на едни съфорумци, че си били сложили в банята някакъв теракот, обаче се просмуквала вода и го третирали с някакъв препарат и вече нямали ядове. онази от фирмата, която ще ми прави плота, ми каза, че нямало проблем, но както казват хората два пъти мери и един път режи.
ще се радвам на мнения по въпроса.

Тема "Плот от естествен и изкуствен камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: