• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Spassow_lbg - специалист
Здравейте,
трябва да правя баня и се замислих дали да не сложа гранитени плотове например два или три на едната стена , и така цялата баня, ще стане като монолит, много бързо ще се направи щото банята е 3,6м2
плотовете ще са например като ленти 60 х 230 см дължина(за по лесен монтаж) и ще се наредят един до друг може и без фуга, защото ще са рязани от един голям плот 3х4м и ще са като един плот на стената. и така всички стени. Малко трудно ще е с пода, нали трябва да се отича водата в сифона, но ако се направи с няколко поголеми парчета и се монтира от тези дългите сифони дето са на метър :lol: би трябвало да стане ако се пусне наклон.
мисълта ми е как се закрепват такиви големи плотове за стената.
И какво мислите по принцип за идеята.

Очаквам вашите съвети и мнения по въпроса, това че хубав гранит е от 100лв или 150лв нагоре го знам и че ще ми излезне тройно като материал, но имам чувството че ще изглежда жестоко.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Идеята е добра. Помисли и за вградено огромно огледало,
Само подът ме притеснява. За пода, по-добре диагонално квадратни плочи да сложиш. И добре да се обмисли нагоре докъде да стига гранита.
Я дай груба схема колко/ на колко е помещението, врата как разположена, прозорец.
Аз еуфорично подхванах идеята визуално, но ако целта ти е да спестиш време и труд - забрави. Не стоят точно така нещата.
Spassow_lbg - специалист
целта е нещо по различно, това че ще се спести време и труд това мойе и да не е толкова сигурно.
че ще има голямо огледало то е сигурно :-D
банята ще има и окачен таван около 10см с вентилационни отвори и лунички и мисля гранита да е до горе а окаченият таван да не е от гипскартон а от тези квадратите където са по офисите, но с инокс профили и вместо квадратни плоскости ще взема квадратни огледала.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Дизайнерът в мен е в оргазъм. Не инокс, а полиран мелхиор. Не знам как го наричат, но цветът е неравен, с оттенъци, копринено лъскав. Ще потърся снимка. Под и таван като отражения... ох-ох-ох! Хоризонтална фуга на стена да съвмести окачалки разни ...
Акцент розов сапун, кърпи през тъмно сиво до черно. Плаши ме, че ще развалите с щампована хартия и синя четка :wink: за зъби
http://www.kaleydoskop.kiev.ua/UserFile ... 394465.jpg
http://www.kaleydoskop.kiev.ua/UserFile ... 972098.jpg
Виж как е особено черно-сребристо и с дълбочина. Не намерих снимка на елемент, но съм срещала и обков и лайстни такива. Обкова май го бяха нарекли "полирано старо сребро"
Всъщност ти питаше КАК да монтираш ... Ще поръчаш гранита за облицовка. И без това няма смисъл да плащаш "ширпотреба" плотове. По-поръчка е по-добре отвсякъде погледнато. Знаеш ли, че гранитът е най-твърдия камък...
Spassow_lbg - специалист
бях в един склад за каменни плотове и си взех плот за камината оттам.
там и видях че плотовете са полирани от едната страна и са с размери някъде 3х4м и дебелина 2см . Така и ми хрумна идеята да сложа например по един такъв плот на всяка стена. Но тъй като са тежки а и няма как да вкарам напримерно плот 2.60х2.30м в банята :cry: искам да ги резна на ивици и да ги залепя после така че да запази шарката.

какъв е този гранит за облицовка за който говориш? прати линк да видя за какво става въпрос, в смисъл дали пак е на плотове големи или е на парчета (тогава няма да свърши работа).
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Гранитът няма шарка.
"За облицовка" е начин на обработка на гърба.
Spassow_lbg - специалист
за камината плота който всех имаше шарка, ивица която минава от единият край до другата и седи много красиво,
а един тъп въпрос нали естествените каменни плотове са гранити или?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Spassow_lbg написа:
за камината плота който всех имаше шарка, ивица която минава от единият край до другата и седи много красиво,
Въпросът не е много тъп. Въпросът е много абсурден, тип "нали естествените плодове са ябълки"
Значи, да забравим какво писах досега по темата, а. Гранитът е ситно или едрозърнест изключително твърд, с кристална структура и съответно подлежи на силна полировка. От средно сив до тъмно (черно)сив. Има и с цветни включвания, но те са равномерно разпределени и не образуват шарка.
http://www.stoneworld.co.uk/showpage.as ... 0437432667
Spassow_lbg - специалист
абе нещо такова е плота на камината незнам какво се води ако не е гранит- естествен камък е и има и една цветна нишка по средата http://www.styleeood.com/images/Materia ... rusco.html

но има и хубави гранити.

но това какъв е камъка е второстепенно, важно е как може да с емонтира такъв камък-като нормални плочки (гребен теракол на стената) или трябва да се направят някакви допълнителни държачи , защото нали все пак тежи
emil_v r - майстор
Spassow_lbg написа:
Добър вапрос :sad:
Има много перфектни имитаций на гранит .
Прави се от епоксидни смоли и мраморни зърна .
Напоследък лепих мн. квадрати китайски гранит , плочи 30/30/1,2см
има всякакви цветове , шарки , размери .
Реже се и се лепи нормално .
Банята с мрамор не е мн. по- лоша от такава с гранит .
Гранитът е брат"чед със сиенит , диорит и габро , но тука всичко това го кръщават все гранит .
Има една фабрика на околовръстното , където ако видите какви плочи има ще получите инсулт ,или поне инфаркт :sad:
Превозът с който се ходи там трябва да е скъп Мерцедес , но не прост такъв , а важното да е с еднакви цифри .
  • 1
  • 2

Тема "Баня с гранит, малко съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: