Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
AAsat написа:
А пък ако се повреди както е скрит на тавана, или ако се изгуби дистанционното става весело.
Резервен вариант при повреда или загубване на ремотето.
Пък и има тройни ключове. Само ключът да не "изгори" на включено положение. :-D
Прикачен файл:
3388333.JPG
3388333.JPG (19.07 KиБ) Видяна 910 пъти
:partyman:
AAsat - специалист
Абе аз не критикувам решението, при което дистанционния ключ е на тавана, Просто в случая има мотика, която може да се настъпи. Най вероятно ключа няма да се поврежда досадно често. Дистанционното също едва ли ще изчезва постоянно. Сега доколко е добре в един момент да не знаеш къде точно ти е ключа на лампата - всеки може да си даде свой отговор. Общо взето на въпроса има достатъчно адекватни отговори и питащия предполагам че ще се ориентира.
kozl - майстор
Прикачен файл:
ключ 2 кръга с диоди.jpg
ключ 2 кръга с диоди.jpg (68.08 KиБ) Видяна 878 пъти
sharana - помощник
Колега какви диоди да купя ?
Да очаквам ли промяна в светлината на крушките с нажежаема жичка?
Ще могат ли да светят и двете лампи заедно и по-отделно?
И към варианта с нула не знам къде е вкопана разкл. кутия в близост на 1м от ключа има контакт от там мога ли да взема?
:rolleyes:
kozl - майстор
- Ами за такива нужди аз ползвам 1N4007, защото имам запаси от тях. Скоро не съм гледал какво се продава в магазините. Но зависи от мощността на лампите, а ти все още не си решил какви да бъдат.
- Не ми се ще да се повтарям, но да. Светлината ще намалее и ще се усеща пулсиране. Всъщност не всички го усещат.
- Според мен това зависи от схемата на ключа. Ако изходите са на релета - да. Ако са през симистори не съм сигурен. Трябва да се пробва.
- о да в контакта не може без нула. От там можеш да изтеглиш. Нали нямаш ДТЗ-та в таблото?

И един съвет, поне при мен е работил. Никой не се е родил учен и с опит. Винаги съм проверявал с фазомер с глим лампа за наличие на напрежение (поне до сега този модел не ме е подвел) преди да барам и след като съм спрял тоците. Па даже и с пробна лампа, ама не винаги е с мен. И вече почнах да недовиждам и допълнително си маркирам жиците кое фаза, кое нула и кое за къде.
DMN - майстор
kozl, :partyman:
sharana, намерИ начин да си пуснеш "нула", ако искаш да използваш по предназначение това, което си купил :) .

Тема "Молба за съвет относно свързване на ключ за осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: