Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте,

Някой има ли идея от къде мога да взема назаем или да платя на някой да ми каже от къде минават кабелите вкъщи. Уредите за около 20лв са тествани и не дават резултат.

Благодаря
solar_entusiast - специалист
Незнам от къде може да се вземе под наем, но знам че един свестен такъв си е около 200лв.
За това се ориентирам по разклонителните кутии и разчитам, че кабелите са полагани от специалист по правилата. И в 90% от случаите е така.
Здравейте,

на Рентекс съм се обаждал имат само големия (от линка), който изглежда да може да открие и тръби с вода и да каже колко е хлорирана :), малко по-скъп е, но е вариантЪТ ако няма друг.

относно разпределителните кутии - става дума за старо строителство 1940г, кабелите са прекарвани в оловни тръби с хартия вътре, след това са минавали майстори - не е ясно колко. Като разглобявам контактите виждам как тръбите продължават по хоризонтал, диагонал, отвес и т.н.

т.е. явно БДС не е работело тогава

пуснал съм и проект в майстор+ -> никой не отговаря

Благодаря за отговорите
toolegittoquit - майстор
Ако кабелите са ти в такива тръби е време да подменяш инсталацията. Проводниците най-вероятно са ти по 1-1.5mm2 и най-вероятно си с 1 предпазител. :cry:

Тема "Откриване на кабели в стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: