• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 26
Всички въпроси за вилата.
marinskikt - специалист
Упс, ти имаш друга идея за отводняване.
desss - специалист
обещаните снимки :) лъскавото за един месец беше паднало, но пак седи добре. ще видим в края на лятото как ше е. иначе взех брошурата на фирмата и сега не мога да я намеря :? на нея имаше написан и сайт...ще потърся и ще пиша пак

Прикачен файл

P1020802.jpg
P1020802.jpg (229.81 KиБ) Видяна 8996 пъти

Прикачен файл

P1020808.jpg
P1020808.jpg (249.47 KиБ) Видяна 8996 пъти
tuninghuman - специалист
ИЗРАвних нивото под площадката - там кудето искам да направя 100 квадрата зелен килим от тревна смеска, - дренажа обаче о6е не съм го направил :sad: :sad: :sad:

залепнах по едни готини туи "Smaragd" и ги грабнах:-D :-D

покрай стълбите залепих бетонови блокчета, но ми свърши пясъка
за да ги измажа ...

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображение

тотално съм полудял по обрязаният гнайс и травертина
мисля да действам скоро в тази насока. искам от златисто жълтият гнайс - да стане като последните снимки + отгоре лак и за закритата тераса не трябва да мръдне 100 години

:-D :-D :-D

ИзображениеИзображение
tuninghuman - специалист
Какво да използвам за външният таван на закритат част на терасата за да го белна?

някой може ли да даде съвет с какво да боядисям/измажа/шпакловам
ето тавана тук на закритата тераса - шпаклована с CM11 - искам да стане снежно бяло с евентуално някакъв интересен ефект на латекса/фасагена/силиконоват а боя - например нещо сатенено - да не е просто бяло ами нещо интересно :? :? :? - искам трегера, колоната и около дограмата да го облепя с оразмереният златист гнайс
пробвах с photoshop да го докарам малко визуално ...

а лак за гнайса? марка, фирма - някои запознат???

ИзображениеИзображение

и последното е някъв жалък опит с photoshopa
tuninghuman - специалист
направих дренажа, мисля 4е съм спазил основната идея, ... геотекстил и фракция и перфориранат тръба с наклон 1-2 %

тревната смеска расте и скоро трябва да мисля как 6е я кося

Изображение
tuninghuman - специалист
дренажа е готов и тревната смеска скоро ще я мятам да я поокастря

ИзображениеИзображение
emil_v r - майстор
"Лак за гнайса "
Чакай , успокой се бе човек !
Използвал съм само лак закамък на Сикенс , честно казано след 6 месеца почти не личи (две ръце) .
Хаус доктор, на който мн. му вярвам беше споделил за нек'кав български лак от който бил доволен .
предполагам , че ефектът е същият .
Глей сега ... още при изборът на всяка плоча от гнайс, при лепенето , тя има уникална рисунка .
Физически това става като се прехвърлят на ръка тонове плочи и се огледат с дизайнерско( врачанско око) , всека една от тех.
Или требват мн. пари... или да го правиш за себе си.
tuninghuman - специалист
.... няма по-спокоен персонаж от мен ...

успях да засадя о6е 100 кв тревна смеска за зелен килим и още повече успокоение ... зелената окосена трева ... няма по сладък мирис и удоволствие от това да си играеш с косачката , маркуча да поливаш и да ходиш бос по тревата ... адски сум луднал по тва зелено ... дано да стане че е голяма играчка ...

това на последната снимка някои знае ли със сигурнос какво е ... дали е сливка или ... нар ??? :? :? :? :? :? :? :?

Изображение
tuninghuman - специалист
.. посях туите. Окосих за 2ри път тревата [малката площ], сега чакам голямата да почне да покарва ... и дано до 2-3 седмици е всичко зелено...

търся информация за торене на тревата ... с какво, кога ....

stenmark - специалист
tuninghuman написа:
Изображение

на последната снимка съм мацнал с малко течно стълко за изолация + това имам и една спешъл суспензия :) - стиропор разтворен в безни или разтворител АМБ - става каша и като се лепне става добра изолация от влага и мухъл - не че сигурно няма специални продукти ... но това просто го знам от 12-13 години и е бързо, лесно и нескъпо.
не дей слага фибран,само стиропор или само за колоните фибран.само за стари сгради може да се слага фибран за не диша,става като термос.послушай и нема да сбъркаш.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 26

Тема "Вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: