Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuger - майстор
estorm написа:
Благодаря много! Аз също имам 2 нокии но тъй като само LG то бе с батерия подхванах него. Значи проблема е решен.
Батерията на телефона няма да ти реши проблема, трябва ти захранване от нещо по-кораво. Виж по-горе какво съм писал - от 12V акумулатор свалям на 4,2V, по-малко напрежение се отчита от телефона като празна батерия.
Ето я моята простотия:
Прикачен файл:
20151128_133154 (816 x 612).jpg
lz1wvm - специалист
Да,така се прави,защото след известно време(примерно година),батерията на телефона окончателно е заминала.А може да се случи точно тогава да позвъни.
hidrazin - майстор
kuger написа:
estorm написа:
Благодаря много! Аз също имам 2 нокии но тъй като само LG то бе с батерия подхванах него. Значи проблема е решен.
Батерията на телефона няма да ти реши проблема, трябва ти захранване от нещо по-кораво...
:? Ами мисля че estorm е подхванал LG-то не защото мисли да кара с неговата батерия.
Подхванал го е защото е бил единствения "жив" телефон с който да пробва дали и как ще стане. :-D
:partyman:
lov - майстор
Що се вкарваш в приключения след като за $15-20 можеш да си поръчаш това че дори с вграден датчик за движение.
http://www.aliexpress.com/af/GSM%252BAl ... eedQuery=n
Е вярно нямаш обратната връзка примерно Хидрата както ти е предложил примерно да си включиш някакви лампи и да ги стреснеш. слагаш един акумулатор за кола и едно зарядно а за периметровата охрана или както там си го измислил лесно може да се направи да се задейства и от нея.
kuger - майстор
lz1wvm написа:
Да,така се прави,защото след известно време(примерно година),батерията на телефона окончателно е заминала.А може да се случи точно тогава да позвъни.
Стандартната батерия ще осигури максимум 4-5 дена, после? Затова предлагам алтернатива.
lz1wvm - специалист
kuger написа:
lz1wvm написа:
Стандартната батерия ще осигури максимум 4-5 дена, после? Затова предлагам алтернатива.
Говоря,когато батерията на телефона е на постоянен заряд.Или през автомобилно зарядно,както ще бъде в случая.
estorm - специалист
[/quote]
:? Ами мисля че estorm е подхванал LG-то не защото мисли да кара с неговата батерия.
Подхванал го е защото е бил единствения "жив" телефон с който да пробва дали и как ще стане. :-D
:partyman:[/quote]

Точно така в момента нямах с какво да захраня нокиите си и подхванах единствения с батерия.
Гледам другите останаха с впечатлението, че ще карам на нея. Където ще е тлф има ток и не е въпроса в захранването. Нито пък за дайлърите пък били те и по 20-30$. Като е пълно на пазара с нокии по 5лв защо да си усложнявам живота с друго за едното позвъняване?
Хидра за обратната връзка е много интересна идея. Не бях се сетил. Позвънил ми е апарата например и после позвънявам аз и се задейства реле от алармата, така предполагам. Като да включа осветлението чрез това е добра идея. Или просто звънкам и на високоговорител изреждам майките на тия дето са задействали системата :lol:
Обаче ако се налага да се забранят от менюто входящите тя ще отпадне.
Но пък за целта може да ползвам втори апарат. Само дето операторите осраха тия карти на ваучер и искат вече на 3мес. да се вкарват парички.
lz1wvm - специалист
Точно така в момента нямах с какво да захраня нокиите си и подхванах единствения с батерия.
Гледам другите останаха с впечатлението, че ще карам на нея.
Не съм останал с впечатление,че ще разчиташ на батерията,на телефона ГОДИНИ наред.
Където ще е тлф има ток и не е въпроса в захранването.
Не е въпроса дали има,или няма ток.А как захранваш телефона......
estorm - специалист
lz1wvm написа:
Гледам другите останаха с впечатлението, че ще карам на нея.
Не съм останал с впечатление,че ще разчиташ на батерията,на телефона ГОДИНИ наред.
Където ще е тлф има ток и не е въпроса в захранването.
Не е въпроса дали има,или няма ток.А как захранваш телефона......
И захранването е важно, но мен ме интересуваше как става позвъняването.
Относно тоците мога да го оставя на собствена батерия и с таймер който да го зарежда през три дена например. Ще изкара години. Мога да му сложа акумулатор и да му осигуря необходимия ток а таймера или аз да го зареждам през три месеца и т.н.
Колега kuger напрежението не е задължително да е точно 4,2 слага се резистор между средната пластинка и плюса и тогава ще работи и на по малък ток.

Тема "Аларма на пчелин- направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: