• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ivan.tsonev - помощник
Здравейте колеги ! Искам да попитам за съвет и информация има ли някакъв реостатен ключ който да регулира температурата да речем от 0 до 200 градуса и ако има такъв как се казва и от къде може да се закупи? :)
toolegittoquit - майстор
Кажи по-точно какво искаш да правиш.
ivan.tsonev - помощник
зъботехническа електрическа сонда и ми трябва "врътка" с която да регулирам градусите ходих в магазин елимекс попитах казаха че имат само от 0 до 50 градуса а на мен не ми върши работа ...
Dan40PancheF - специалист
Терморегулатор ,термоконтролер , Виж тук ,дали има нещо: Цък
ivan.tsonev - помощник
Благодаря колега мисля че ми намери точно каквото ми трябва :D Мерси!
toolegittoquit - майстор
Добре, с части от битака ли ще ремонтираш зъбите на хората?
ivan.tsonev - помощник
не колега просто искам да пробвам да си изработя една сонда .. тя не влияе на изработването на зъбите на хората в смисал че дали ще моделирам восък с нея или с обикновенна сонда и спиртна лампа няма разлика .. въпросът е че с електрическата е по удобно понеже си поддържа градуси които си задал и работиш с тях докато с "механичната" не е така .
toolegittoquit - майстор
ivan.tsonev написа:
въпросът е че с електрическата е по удобно понеже си поддържа градуси които си задал
Ако си ентусиаст нещо с термосонда и електроника ще е по-добре. Истината е че регулаторите по-горе не са особено прецизни. Ако ти трябва прецизност т.е
Dan40PancheF - специалист
ivan.tsonev написа:
не колега просто искам да пробвам да си изработя една сонда .. тя не влияе на изработването на зъбите на хората в смисал че дали ще моделирам восък с нея или с обикновенна сонда и спиртна лампа няма разлика .. въпросът е че с електрическата е по удобно понеже си поддържа градуси които си задал и работиш с тях докато с "механичната" не е така .
Това начинание няма ли да е по лесно с поялник ? Горе-долу работи на същия принцип който обяснявате.Има и голям избор на накрайници по всякакъв вид форма.
ivan.tsonev - помощник
поялника вдига по висока температура от 200 градуса и само ще разтапя восъка няма да може " да го вземе на капка " по принцип ел. сондите работят до 200 градуса .
  • 1
  • 2

Тема "Към Колегите електротехници!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: