• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Снимките които ти показах са на самоделни руски горелки с бутално задвижване ( поршен) или плунжер

Ето ти още снимки. Повечето са със задвижване тип ексцентрик и колянов вал, но има една с винт и гайка. Също не лошо решение, защото трябва редуктор с по-малка редукция. В този случай 12 волтов мотор се реверсира много лесно само със смяна на + и -
Успехи

Прикачен файл

83_1262608726.jpg

Прикачен файл

76_1254159436.jpg

Прикачен файл

47_1202579234.jpg

Прикачен файл

40_1260397093.jpg
40_1260397093.jpg (72.2 KиБ) Видяна 2207 пъти

Прикачен файл

5ff91ccbbf90d802.jpg
5ff91ccbbf90d802.jpg (47.3 KиБ) Видяна 2207 пъти
шоп - майстор
Да не забравиш да сложиш датчик за пълен ход за да не стане пожар към бункера.

Прикачен файл

корпус и плунжер.jpg
шоп - майстор
Ето ти и ориентировъчни размери на главите за 15-20-25 KW горелки . Имай впредвид, че тпва е мошност, която може да се достигне само с висококачествени черни въглища. С мизерните дървесни или пък агро пелети мошността е на 1/2 или дори 3/4 от заводските разчети.

Това имам като данни събрани от нета. Нямам представа колко мошна горелка ти трябва. Моята е 35 киловата и ако трябва ще премеря лично размерите.
Поздрави!

Прикачен файл

25.PNG 25 киловата

Прикачен файл

20.PNG 20 киловата

Прикачен файл

15.PNG 15 киловата
andro440 - майстор
Благодаря Колега за отзива ,започнах днес с подръчни материали ,да правя нещо. няма да се сърдя на коментари ,било то, лоши или добри :cool:
Прикачен файл:
SAM_8387.JPG
Прикачен файл:
SAM_8390.JPG
Прикачен файл:
SAM_8384.JPG
andro440 - майстор
Камерата за горене с вентилатора -Ясна .Мъчи ме мисълта ,за друг вид подаване на пелетите . Буталното подаване , някак ме влече ,като идея ,но все пак ,съм с предубеждение ,че горивото не е флуид -а твърди части .идеята ми е примерно някакъв дозатор ,да напълва една доза в нещо като тръба -и след това някакво бутало да избутва към горелката самата доза /разбира се синхронизирано и съобразено/ ,съответно от нужната мощност на горелката .
rosso666 - специалист
Ако ще я правиш с бутало ще ти трябва по мощен мотор от този който е необходим за спирала.акп ще използваш само пелети няма нищо по добро и прецизно от спиралата.какво те притеснява че търсиш други варианти.
andro440 - майстор
rosso666 написа:
Ако ще я правиш с бутало ще ти трябва по мощен мотор от този който е необходим за спирала.акп ще използваш само пелети няма нищо по добро и прецизно от спиралата.какво те притеснява че търсиш други варианти.
Не ме притеснява спиралата , по скоро искам да опростя системата , да има по малко въртящи елементи .М :) исля ,че с дозатор и бутало ,което да подава доза гориво ,ще е по прецизно дозирането ,също така ,имам идея по този начин да избегна запалване в бункера ,защото дозатора и буталотото ,ще са два различни /термо ,галванично и механично /разделени механизма ,но за сега са само идеии ,които си чертая на един лист :?
шоп - майстор
Това за по-мошният мотор редуктор е мит. През ръцете ми минаха няколко оригинални полски чугунени горелки. Едните с шнек, другите с бутало. Моторите бяха едни и същи.

Ако сте разгледали снимки на самоделните руски бутални горелки, моторчетата им са от чистачки на ВАЗ.
Дозаторя си е вграден. Той си е определен от буталото и хода му. Мошността зависи от броя ходове за определено време и вентилатора.
zdrte Kolegi , napravih si piletna korelka za pechka na vodna riza priti ,izchetoh dosta saitove i eto napravih si ,ot kvadratna traba 120 na 120 200mm dalga ,ciklichno rele za vremi regolator za vazdoha chisovnik za vremi mehanichen ,shneka e fabrichen f50 mm dalak 250mm v trabata s lager i mehanichno vartene s veriga ot motorcheto za chistachki ,montirah q i zapalih ,mn dobre se darji e rachno se pali nee s nagrevatel no to vednaj stava zatova go izbegnah ,konteinera za pileti e navisoko samotek s gavkava traba pobira okolko 13kg koeto e dobre za 24 ch.tova sa snimki v momenta na zglobqvane dolo gore ,ako nqkoi ako nqkoi kolega go interisuva neshto da pita ..

Прикачен файл

IMG_20151028_172902.jpg

Прикачен файл

IMG_20151028_071912.jpg

Прикачен файл

IMG_20151028_071859.jpg

Прикачен файл

IMG_20151028_071844.jpg

Прикачен файл

IMG_20151028_071837.jpg
andro440 - майстор
Браво ,колега /IVANIKA/
Сподели една снимка на шнека и евентуално кажи, от къде си го закупи и ,на каква цена.
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: