• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
miroki - майстор
Това първите 6 минути ли са. При запалване на котела?
Ако е така, няма нищо общо със средната стойност за 24 часа.
Последна промяна от miroki на ср дек 02, 2015 1:22 pm, променено общо 1 път.
dmx_the_rain - напреднал
Не, това е вече след като е запалил и работи на първа степен при 63 градуса.
DimitarD - специалист
dmx_the_rain написа:
ако трябва да пусна настройките за да видите и вие дали нещо греша и да ме посъветвате.
Пусни ги в темата viewtopic.php?f=10&t=44543&start=2840
Svezar - специалист
Не мога да разбера нещо, като чета някой хора какви градуси на димните газове цитират /90 и надолу/ и какво количество пелети горят ми е интересно при съпоставима квадратура и начин на отопление как така аз аджеба имам същия разход на гориво като нормално газовете ми се движат между 180 и 200 ?? Нещо по различен начим и с различни термометри ли мерим или какво :? Не че ми пука особено колко ми е темп. на газовете при положение че разхода ме устройва,просто ми е любопитно !
ediv - специалист
Svezar написа:
Не мога да разбера нещо, като чета някой хора какви градуси на димните газове цитират /90 и надолу/ и какво количество пелети горят ми е интересно при съпоставима квадратура и начин на отопление как така аз аджеба имам същия разход на гориво като нормално газовете ми се движат между 180 и 200 ?? Нещо по различен начим и с различни термометри ли мерим или какво :? Не че ми пука особено колко ми е темп. на газовете при положение че разхода ме устройва,просто ми е любопитно !
Не е от термометрите, зависи на какво разстояние от края на водната риза се мери, от t на водата, на каква мощност работи горелката, дали е почистен котела а сигурно и от куп други неща.Аз замервам на 50см от края на водната риза със сонда вкарана на 7-8 см вътре в димоотвода( при мен е правоъгълен с размери 120х220 от 1,5 ламарина) и отчитам от 100 до 140 градуса на мин и макс мощност при почистен котел, като се натрупа пепел по стените и градусите се качват 120-160/170 и следва основно почисване, добре че отнема по-малко от половин час - оглезих се от как съм на пелети.
Svezar - специалист
Да,звучи логично различните фактори да водят до големи разлики в цитираните температури,моята сонда например е директно след края на водната риза вкарана през отвора на един от винтовете които държат тръбата на димоотвода за "стърчилото" на котела а самата тръба е неръждавейка с диаметър 15см. Тези градуси /180/ са на работил няколко дни котел с темп. на водата 65 градуса при загрял котел ! Та на мен 90 ми показва след като горелката е изгаснала и вентилатора е спрял да работи,тоест когато няма никакъв пламък а само от нагряването на метала :)
nasko_nerva - специалист
Това с температурата е много относително. За да се сравняват и да се правят изводи трябва да се измерят при аналогични условия. Тук като споменеш над 180 градуса и веднага ще те нападнат че си спонсор на пелетопроизводителите. Пишат че мерят най мн 100 градуса и си вярват.
Реално 140-150 градуса са постижими но не с всеки котел. Има котли които постигат 100-120 градуса но те са петцифрени суми.
DimitarD - специалист
Svezar написа:
Да,звучи логично различните фактори да водят до големи разлики в цитираните температури,моята сонда например е директно след края на водната риза вкарана през отвора на един от винтовете които държат тръбата на димоотвода за "стърчилото" на котела а самата тръба е неръждавейка с диаметър 15см. Тези градуси /180/ са на работил няколко дни котел с темп. на водата 65 градуса при загрял котел ! Та на мен 90 ми показва след като горелката е изгаснала и вентилатора е спрял да работи,тоест когато няма никакъв пламък а само от нагряването на метала :)

Svezar, термометъра който използвам в момента е стрелкови, дълъг 15см и е монтиран в патрон в гофрето на 10см от клапата. Обхвата му е до 300 градуса. Възможно е да отчита грешно и да съм подведен.
Другата седмица ще имам професионален цифров термометър за димни газове, след като го монтирам и ги измеря с него, ако има разлика ще си коригирам мнението.
Не разбирам завиждаш ли или злорадстваш?
Ruseff - специалист
https://youtu.be/3WuUhTJkHb8 -Котела е чистен в петък,работи от 6 сутринта до 10 вечерта.Температура на изх.газове 110 гр.На чист котел са...Не си пиша да си вярвам сам,па който вярва,да вярва,кой не вярва-да дойде да опитаме ракийката и дивото,и да гледа :) .
Svezar - специалист
DimitarD написа:
Не разбирам завиждаш ли или злорадстваш?
Както вече уточних не ми пука много за този показател та да завиждам или злорадствам,просто ми е интересно откъде се явяват такива разлики при еднакъв разход на пелети ? Това че твоят пост е един от последните в които се споменават такива градуси не значи че във форума няма още десетки такива ,че да го приемаш лично :partyman:
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: