Най - вълнуващия въпрос зимно време.
achmonek - специалист
Тези 45 кила трябва да ги гориш за 48 часа. Според моите скромни познания: като за начало направи циклите на всички мощности по 45 секунди. На първа направи така "лоуда", че да се падат около 1,2 - 1,3 кг. на час. За максималната трябва да знаеш как е. Втора я правиш по средата. Иначе така и малко не те разбрах как управляваш котела. Ако е по температура и си седиш на 63 градуса, без да се покачват и да влизаш в съспенд, тогава нещата са зле.
achmonek - специалист
И да, щях да забравя, горелката и котелът на "Грейко" са си трепач. На когото не му харесват, да пише във темите на тези, които му харесват. Получи се така, че един колега е възмутен от...........дистрибутора и от Грейко. Не мога да вземам страна, но и според мен, щом не се споменава името на дистрибутора, тогава няма и как да се вземат мерки спрямо него. Отговорността в случая носи ДИСТРИБУТОРА. За това са тези дистрибутори, които работят с фирмите - да поемат отговорността, да презентират марката, да я обслужват и да......................печелят от това. Но, да се върна на мисълта си, получи се така, че колегата недоволства и изведнъж се пръкнаха една камара хора дето взеха да плюят. Сякаш само това са чакали. Не става така.
Стоян Петришки - специалист
Много правилно казано, и да не забравяме че по краи това плюене нарицават и хора от форума които са помагали на всички незнаещи като мен например
dmx_the_rain - напреднал
achmonek можеш ли да ми кажеш ти какво отопляваш и ти ли си със комплекта на грейко и какви горе долу са ти настройкитена горелката?
achmonek - специалист
Да. Експерт 20 и РВ 20. Отоплявам 130 кв.м. със слънчогледови пелети. Разход за последните 3 дена - от 28 до 31 кг на 24 часа. P3 - 3,6/45/52 P2 - 2,2/45/50 P1 - 1,6/45/48
LazarGanev - "Велик майстор"
nasko_nerva написа:
Не съм влизал във форума повече от година,
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... G_7sP4_w6Q
lakosste - специалист
dmx_the_rain написа:
Здравейте! От тази година съм с пелетен котел на Грейко Експерт 20 + горелка рб 20 и горя дървесни пелети, настройките ги промених доста от фабричните понеже в форума се пише че по голяма икономия има при модулиране а в изчакване и се опитах да направя нещо подобно и незнам дали съм го постигнал. Та да питам нормално ли е разхода да ми е 45кг за 24ч.за 120кв. къща и 150л. бойлер? Имам външна изолация на къщата, радиаторите са панелни, водата от бойлера се ползва постоянно за миене и за къпане, имам термо винтили на всички радиатори и пак ми се струва много разхода имам чувството че нещо от настройките ми обягва, ако може някой да даде някакъв съвет. Направих едно замерване на Р1 докато работеше за 6 мин и се оказа че за 6мин е пуснало 180гр пелети. Сега по формулата която видях от filmatoplo това значи 180х10 =1,80кг за 24 часа това са 43.20кг. Това са замерванията ако трябва да пусна настройките за да видите и вие дали нещо греша и да ме посъветвате.
Настройките са:
F.load 55sec
P3 4,2/50/48 P2 2,1/35/44 P1 1,1/24/42
Задавам 65гр тя работи между 60-63гр само на първа степен. Моля ако някой може да даде съвет как може да оправя положението защото ми се струва че харча много. Благодаря
Ти управляваш по температура на водата нали?Ако е така и както съм и аз няма нужда горелката ти да работи 24 от 24.Настрой я от таймера.Голямото количество на Р1 ти е явно от наклона на шнека.На мен при Р2 4,6/46/36 разхода ми е колкото твоя на Р1.
LazarGanev написа:
nasko_nerva написа:
Не съм влизал във форума повече от година,
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... G_7sP4_w6Q
=D>
milo65 - специалист
dmx_the_rain написа:
Здравейте! От тази година съм с пелетен котел на Грейко Експерт 20 + горелка рб 20 и горя дървесни пелети, настройките ги промених доста от фабричните понеже в форума се пише че по голяма икономия има при модулиране а в изчакване и се опитах да направя нещо подобно и незнам дали съм го постигнал. Та да питам нормално ли е разхода да ми е 45кг за 24ч.за 120кв. къща и 150л. бойлер? Имам външна изолация на къщата, радиаторите са панелни, водата от бойлера се ползва постоянно за миене и за къпане, имам термо винтили на всички радиатори и пак ми се струва много разхода имам чувството че нещо от настройките ми обягва, ако може някой да даде някакъв съвет. Направих едно замерване на Р1 докато работеше за 6 мин и се оказа че за 6мин е пуснало 180гр пелети. Сега по формулата която видях от filmatoplo това значи 180х10 =1,80кг за 24 часа това са 43.20кг. Това са замерванията ако трябва да пусна настройките за да видите и вие дали нещо греша и да ме посъветвате.
Настройките са:
F.load 55sec
P3 4,2/50/48 P2 2,1/35/44 P1 1,1/24/42
Задавам 65гр тя работи между 60-63гр само на първа степен. Моля ако някой може да даде съвет как може да оправя положението защото ми се струва че харча много. Благодаря

Здрасти, според това, което си посочил за практически замервания и по моите изчисления P3 е занижена с около 3,5 кв., а p1 е завишена горе-долу пак с толкова, p2 ти е била сравнително добре- около 11 кв. Въздухът ти е леко завишен за дървени пелети, а фабричните му стойности са си добри за тях, поне при мен са ок. При посочения лоад бих пробвал със следните стойности: p3 4.6/45/46 ; p2 2.3/45/43 ; p1 1.2/45/40. Тези стойности, които ти предлагам, би следвало да ти отговорят приблизително на 20/10/5 киловата на твоята горелка, според това, което си дал като данни от меренето. Разходът ти е висок, според мен, защото на първа ти е работила почти като за втора и вероятно не е модулирала.
nasko_nerva - специалист
Все пак не ви разбирам с тези начини на настройка. Когато намаляваш горивото, намаляваш и мощността на горелката. Икономията идва от това че ще трепериш! Смятам логиката ви за напълно погрешна. Според мен първа(най-мощната) степен трябва да е настроена на мощноста на отоплителния уред. Ако котела е 20кВт трябва да се подават от3,4 до 4,2кг пелети на час. Така до достигане на желаната температура. След което горелката си преминава на по ниските степени и те се настройват спрямо индивидуалните параметри на системата. Това е така защото обикновенно котела има най добро КПД при номинална мощност или до 20% по ниска от номиналната.
Икономия може да се търси в самото изгаряне на пелетите и това е свързано с подавания въздух и паузата между порциите. Още веднъж казвам количеството гориво за час не е правилно да се намаля с цел търсене на икономия.

За Лазар: Лазаре какъв ти е проблема!? Лечението не ти ли помогна. Гледам плюеш по яко от всякога по горелки и фирми който не си и виждал! Съветвам те да спреш с тоя черен пиар. Не е здравословно. Прай си рекламката без да плюеш и ще се чувстваш много по добре.

ПП. adularе явно нещо имаш да ми казваш. Не се срамувай. Излез отзад поличката на мама.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: