• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
Шнека който е в бункера е основния.малкия в горелката е допълнителен.служи за по прецизно дозиране на отделните дози с пелети,пламък в него не може да възникне (не на 100%),защото няма достъп на въздух.също служи за избутване на изгорелите пелети от следващата доза пелети.така се получава почистване на горивната камера.работата на двата шнека е синхронизирана като горивния шнек работи на определени проценти от главния шнек.най добре е горивния шнек да е плътен но практиката показв,, че не е задължително.
Аз си търся евтино решение за вентилатор на горелката.на 220в.
Поздрави
andro440 - майстор
Горелката ,която е с един шнек -пелетите падат в нея по гравитация -в другия случай -втория шнек ги вкарва ,под нивото на огъня .
Trohito - помощник
rosso666 написа:
Шнека който е в бункера е основния.малкия в горелката е допълнителен.служи за по прецизно дозиране на отделните дози с пелети,пламък в него не може да възникне (не на 100%),защото няма достъп на въздух.също служи за избутване на изгорелите пелети от следващата доза пелети.така се получава почистване на горивната камера.работата на двата шнека е синхронизирана като горивния шнек работи на определени проценти от главния шнек.най добре е горивния шнек да е плътен но практиката показв,, че не е задължително.
Аз си търся евтино решение за вентилатор на горелката.на 220в.
Поздрави
Все пак ще се опитам без горивен шнек пък ще видим :mrgreen: .
Вентилатор на 220 и аз мисля. Днес гледах тези от хладилните витрини по 30на лева са. но не мисля че ще вършат работа. Ще правя експериментите с вентилаторче за баня пък ще го мисля натам... :yawinkle:
Trohito - помощник
andro440 написа:
Горелката ,която е с един шнек -пелетите падат в нея по гравитация -в другия случай -втория шнек ги вкарва ,под нивото на огъня .
Да това имам предвид. Само незнам дали има недостатъци по отношение на сигурноста. :?
andro440 - майстор
Trohito написа:
andro440 написа:
Да това имам предвид. Само незнам дали има недостатъци по отношение на сигурноста. :?
Вземи една шепа пелети и се опитай да ги запалиш в една метална тръба. Ако успееш /Без вентилатор/ и изгорят .до другия край на тръбата ,тогава имай съмнения относно сигурноста
Trohito - помощник
andro440 написа:
Trohito написа:
andro440 написа:
Вземи една шепа пелети и се опитай да ги запалиш в една метална тръба. Ако успееш /Без вентилатор/ и изгорят .до другия край на тръбата ,тогава имай съмнения относно сигурноста
Притисненията са ми за тръбата, в която се зауства маркуча към горелката. Да не се загрее много най-вече. Иначе мисля че няма как пламъка да тръгне по нея.

П.С. Говорим за гравитачния варичнт.
andro440 - майстор
Trohito написа:
andro440 написа:
Trohito написа:

Притисненията са ми за тръбата, в която се зауства маркуча към горелката. Да не се загрее много най-вече. Иначе мисля че няма как пламъка да тръгне по нея.

слагаш и едно такова нещо
Прикачен файл:
Picture 077.jpg
Picture 077.jpg (30.25 KиБ) Видяна 1984 пъти
и на 60 или 80 градуса -да изкл захранването и да гаси горелката ,ако толкова много те безпокои факта ,че тръба ,която е обдухвана постоянно ,ще прегрее
Trohito - помощник
andro440 написа:
Trohito написа:
andro440 написа:

слагаш и едно такова нещо
Прикачен файл:
Picture 077.jpg
и на 60 или 80 градуса -да изкл захранването и да гаси горелката ,ако толкова много те безпокои факта ,че тръба ,която е обдухвана постоянно ,ще прегрее
Даа така мисля и аз колега. Благодаря!!! :) Остана само да я конструирам така, че наистина да се обдухва тръбата достатъчно :-D
ilian ivanov - специалист
IVANIKA, дай малко снимки на горелката в работещо състояние.Ако може и на тавичката.Доколкото виждам от снимките няма задна стена и въздуха влиза от под нея.Има ли дупки? Струва ми се елементарна за реализация.Дай повече инфо , и ако може на кирилица :) Ако колегите виждат недостатъци ,нека споделят.
Бай Гого - специалист
Тъпках по пътя,направи си сам няколко години. Правих пет модела горелки,правих какви ли не електроники.Отначало елементарни, с циклично реле и ръчно палене.После си викаш,що пък да не пали сама.След това ти омръзва една степен,и що пък да няма две,и т.нататък до безкрай.. Да докараш една горелка до задоволително качество,са мнооого проби и мнооого грешки.
Та накрая стигнах до,фабрично доказано управление и се родих..
Съвета ми от мен е: Правете каквито искате горелки,но ги управлявайте с доказани и тествани управления.
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: