Най - вълнуващия въпрос зимно време.
impressionistus - напреднал
Здравейте,
Обмислям въпроса за покупка на генератор,ако спре тока да движи пелетната горелка/Грейко/ . Оглеждам този модел :RAIDER RD-GG01 - 650W .Дали ще има достатъчна мощност,разбира се други марки също,но този е най евтин...Приемам съвети .
Поздрави !
jabata - специалист
Генератора е добър, но само за помпата и вентилатора. Ако се наложи разпалване, няма да стигне, защото консумацията на горелката при палене мисля че беше 800 W, или 1 KW. Вярно че е само за 2 мин, но аз не бих пробвал дали този генератор ще даде 1Kw, ако ще и да е за 1 мин. Иначе ако имаш UPS, който да продължи да захранва помпата и вентилатора като спре тока, докато пуснеш генератора става.
stilian20 - специалист
Електрическа мощност –режим запалване
< 100 W+120 W :partyman:
Запалката е малка при Грейко.
jabata - специалист
Ок, объркал съм се, грешката е моя.
Сега погледнах и видях че дават 121W консумация на запалката, така че трябва да стане.
keymaker - специалист
Със същия разход на гориво е и 4-тактов генератор 2 kw.
impressionistus - напреднал
Благодаря,вероятно този модел ще бъде...
filip_n - специалист
Аз съм с такъв генератор и пелетна горелка голдън файър която е "лакома" около 350вата при палене. Тъй като го включвам директно в системата на къщата и не съм имал проблем с осветление, хладилник пелетна горелка и телевизор. Харчи си бензин но с един резервоар спокой си кара около 5 часа. Единствено един път жената пусна по енерция котлон та го угаси :lol:
Лошото на тия генератори е обаче че са двутактови ако объркаш сместа после паленето е ..... лично аз ще го сменя сега с четиритактов по възможност с автоматичен стартер.

Тема "Покупка на генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: