• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Здравейте. Търся мнения за Макита 2704 и Бош GTS 10 XC , кой е по добрият избор(прецизност-качество)
Фитилчо - майстор
Павеле, Ти сериозно ли искаш да изсипеш такива пари за тези машини?!? Трябва да си кораво луд за да направиш такова нещо :) Машините които могат да се вземат за тази цена са МНОГО по прецизни и добри от тези които заглеждаш.

Ако имаш интерес към един Робланд за близка до тази цена , ми пиши на лично...

Разликата между Робланд и тези машини е, че няма прилика!

Какво е изискването към машината, че се заглеждаш в тези?
Циркулярът ще е подарък за баща ми. Основно ще се изработват кошери и принадлежности за тях от разбичено ОЗМ - липа. До сега това ставаше с допотопна самоделка с много мъка за настройки на линеал, вдигане на плот и тн. Искам машината да не изисква двама души за настройки. Мисля, че тези машини са най-добрите в този клас. Какви са им недостатъците?
Фитилчо - майстор
Мислиш много грешно :)
Говоря ти за професионални машини, а не за машинки за паркет и ламинат по строежите. Това за мен са грешно дадени 2200 лева ! По бързо ще ти кажа какви са им предимставата :-D
ЕДИНСТВЕНОТО на тези машинки е, че могат да се местят от строеж на строеж по лесно, но явн на теб не ти трябва за такова нещо...

А защо си мислиш, че на големите циркуляри работят по двама дърводелци :lol:

Откъде си?

Мога да предложа такова със слайдинг маса и Бейсмайер фенс:

Изображение
Последна промяна от Фитилчо на чет дек 03, 2015 1:13 pm, променено общо 3 пъти.
profesionalist_wood - майстор
И аз трябва да търся циркуляр след като изгоря моя :? Парите надявам се да успея да събера януари -февруари
EDI - майстор
Лично няма и не съм ползвал такива циркуляри, но предполагам недостатъците са като на всички мобилни циркуляри - настройките на линеалите, движението по направляващите, такива неща.Специално двата модела са добри според мен за подарък и ще вършат работа за кошери.Между двата няма кой знае какви разлики.Аз бих си взел по-мощния между двата, БОШ-а.Пък и малко по-евтин идва.А ако си купувах, бих си взел Dewalt DW745 .
Фитилчо - майстор
Еди би ли дал 2200 лева за такова нещо?
Ама честно :?:
profesionalist_wood - майстор
Освен да кажа да ми пратят от Хаваите :-D За без пари
EDI - майстор
Е, не бих ги дал и посмъртно :lol: .Ако ми потрябва бих си направил от ръчен циркуляр :-D и ще реже по-добре от тези.Затова ДЕВАЛТА му посочих, той е и доста по-евтин, намира се за 1200-1400 лева, пък и плота е лят.
Профи, ти първо си плати митата и ДДС по първата доставка, тогава поръчвай още. :lol:
Фитилчо - майстор
Разбрах ти мисълта.
Моята пък беше, че това няма нищо общо с истински циркуляр а цената е същата...
Освен ако не трябва да се мести, не виждам предимства с тези пласмаски дето се обсъждат.
Ако мястото му е проблем, също съм съгласен .
  • 1
  • 2

Тема "Циркуляр Макита 2704 или Бош GTS 10 XC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: