• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Прав си, че няма нищо общо с големите, особено пък с РОБЛАНД-а, дето си го снимал.Мястото също е някакъв фактор за колегата, предполагам.При мен мястото е един от главните елементи да нямам големи машини.Дори и абрихта INCA, дето си го купих още дреме в другата къща, 2 години ще станат скоро. :? :lol:
Фитилчо - майстор
Дори не бих се съгласил толкова и с мястото. Примерно моят уадкин е плот 80х80 см ....
А това все пак трябва да застане на правилната височина за работа. Така, че мястото, което заема е същото.
Благодаря за мненията. Насочих се към тези машини (везните клонят към Боша). защото мисля че са по прецизни от Енхели, Райдъри и темподобни. Прочетох темата за Метабото и ми се струва , че цена 1672лв за Боша с маса би ни вършил работа. След работа прибираме всичко ценно защото скоро се разделих с машинки на стойност около 1000лв.
Фитилчо - майстор
Честитя предварително ! :)

Продължавам да твърдя, че не е най добрият избор.
Наскоро колегата Николай Николов смени Девалт циркуляра със истински, той да каже за разликата.
Според мен от небето до земята..
Последна промяна от Фитилчо на чет дек 03, 2015 4:01 pm, променено общо 1 път.
profesionalist_wood - майстор
EDI написа:
Е, не бих ги дал и посмъртно :lol: .Ако ми потрябва бих си направил от ръчен циркуляр :-D и ще реже по-добре от тези.Затова ДЕВАЛТА му посочих, той е и доста по-евтин, намира се за 1200-1400 лева, пък и плота е лят.
Профи, ти първо си плати митата и ДДС по първата доставка, тогава поръчвай още. :lol:
Иначе по ТНТ ли беше или ЮПС ми искаха 800 долара за 30 кила от Хаваите до България, :shock: епа догодина ще докарат 20 трамвая по 30 тона за общо 10 000 лв транспорта от Чехия до БГ :?
m_markovski - специалист
pavel72 написа:
Здравейте. Търся мнения за Макита 2704 и Бош GTS 10 XC , кой е по добрият избор(прецизност-качество)
И аз се бях спрял на Бош-а, но поради цената (Бошът беше 2200лв) и вградените крака взех метабото и не съжалявам. И аз правя кошери.
За тази макита има противоречиви отзиви в английските, австралийските и руски форуми свързани прецизността.
Относно девалта - мисля, че механизмът за движение на линеала е със зъбна рейка, а това предполага стабилност, но плотът е по-малък, т.е под 60см максимално разстояние от линеала до циркуляра.
griffin - майстор
Девалта е много малко мястото пред диска, разбичването на дълги дъски ще е меко казано предизвикателство. Точно тая макита дето си визирал не съм чел някакви отзиво, но за MLT100 има доста неща които са тъпо направени за маркова машина. Споменавам само едно ако ти се занимава разгледай и в нета тая плоча която е около диска е с много кекава конструкция, ако не я смениш има реална опасност при бичене на нещо тънко да потдаде и да стане сакатлък. Девалта има за мен много добре премислена конструкция, единствения му минус за мен е плота. Боша според мен е по-добре изпълнен като конструкция, на мен не ми харесва в него системата на водача за разбичване защото не може да се модифицира лесно, но баща ти едва ли ще се занимава с това. Ако имате място, толкова пари и не трябва да пренасяте машината варианта на фитилчо наистина е много добър :-D. Ако имате изискване за мобилност нямате много опции освен циркулярите към които си се ориентирал. Ако няма да се режат по-дълги детайли лично аз бих си взел девалта иначе по-универсално ми се струва, че е боша. Един колега от форума си беше взел циркуляр на метабо от тази категория потърсете имаше снимки и описания.

Успех
  • 1
  • 2

Тема "Циркуляр Макита 2704 или Бош GTS 10 XC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: