• 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
jabata написа:
За съжаление самопочистващи се камини все още няма.
Грешиш! Има!

http://shop.multiterm.org/product_info. ... cts_id=529

Е, не е за 2хил лв, но е пълен автомат (АК47? :) ) :)
jabata - специалист
syncho написа:
jabata написа:
За съжаление самопочистващи се камини все още няма.
Грешиш! Има!

http://shop.multiterm.org/product_info. ... cts_id=529

Е, не е за 2хил лв, но е пълен автомат (АК47? :) ) :)
Ок, приемам критиката, и се поправям. Все пак ти се занимаваш с тези неща, и знаеш повече от мене. А по какъв начин точно става почистването, има бъркалка или ? Понеже под самопочистване разбирам да има бъркалка или да наподобява ретортна горелка с 2 шнека.
syncho - майстор
Ами зависи. По принцип са със самопочистващо дъно на потата. От това, което съм виждал има 3 начина на почистване на дъното - просто изсипване на шлаката чрез физически накланяне на дъното, изчистване с "изчукване", когато дъното се сваля надолу и рязко след това се връща нагоре, за да се получи удар в основата и да изчисти дупките и последния начин е с приплъзване на дъното, като се избутва шлаката да падне в пепелника.

Това, което до момента не съм виждал е да изваждат пепелта автоматично от самата камина в някакъв друг съд.
AirKing - помощник
Здравейте. Във Варна бихте ли казали къде има хубави слънчогледови пелети или въобще от къде вземате? И другия ми въпрос е няколко ползвал ли е тютюневи пелети(направени от стъбла) и има ли поглед върху тях, намерих една обява за 250лв. на тон.
k_marinov - специалист
Здравейте, колеги!
Какво ви е мнението за украинските пелети 70%+30% иглолистна и тези на Боро-Благоевград 100% широколистна? Купих по 10 чувалчета от Топливо, но не съм ги пробвал още. Решил съм да попитам за цена и една варненска фирма Пелетимаркет, мисля беше.
Поздрави!
impressionistus - напреднал
И аз взех един тон от слънчогледовите пелети/Русе,хлебозавода/,преди това купих един тон "Керпи" /Павликени,според мен русенските са по добри...
ПП-обаче се появиха мишки и сега ги тровя
nasko_nerva - специалист
Интересно как сухите дърва са с калоричност 3,15-4,15 kWh/kg а пелетите са 4,8 -5,8 kWh/kg.
Зададох въпроса и в друга тема но остана без отговор.
rosso666 - специалист
Ами ьащото пелетите са по сухи от сухите дърва
шоп - майстор
В този ред на мисли и талашитът (ПДЧ) е с влажност под 8-10% ( по мое мнение, никаде не намирам данни за тази влажност) и дълги години изкупувам изрезките от една мебелна фирма за смешни левчета.

Дървесният чипс по 60 лв тон също е добра опция, защото е калиброван и удобен за автоматизирано горене. Неудобството му е, че е с влажност над 35-40%. Но закупен пролетта до зимата влажността става около 20-25% и полската ми чугунена горелка го хруска перфектно:-) Смесвам го с донбаска фракция според температурите навън.
valqk - специалист
Един познат се оказа, че внесъл 20тона украински пелети в бегове по 1тон (за съжаление сега разбирам, след като си взех моите пелети за сезона).
Продава ги на 360лв/тона (в момента) в Пловдив.
Каза, че са ги тествали и някакъв негов познат ги е похвалил.
За съжаление нямам път натам, ако някой има как да ми докара 30-40кг да тествам бих споделил как са. Ще черпя, че да му кажа да ми запази, ако са по-добри от българските...
Ако някой иска да му звъни: Смиелен 0888964794 - казвайте че е от направисам форума, каза, че може да има отстъпка - питайте за отстъпка, също може да ви отсипят 20-30кг да тествате (плащате си колкото кг искате).
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: