• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Извинявай, никъде не пише, че костилките са от праскови и каква им е калоричността. Няколко клиенти се бяха нахаплярили с костилки от череши на 230лв/т, а тяхната калоричност е плачевна. Можеш ли да ме уредиш с костилки/черупки за по 100лв и аз да се облажа? Аз горя слънчогледови пелети на цена 180лв (200лв франко моя складЩ, пакетирани по 10кг чували и това е пазарна цена, а не само за богоизбрани или пък насипни в мокро състояние, които трябва да суша и обръщам цяло лято на двора :cool:
Kаква калоичност имат слънчогледовите пелети.За костилка вече е късно изкупена е.И не енужно да се суши ,сама си изпръхва в чувалите.За черупка мога да те уредя 150лв.т 100% суха.и калоричност около 4000 ккал/кг.Пелети от слънчоглед не съм горил....но мога да опитам.
Калоричността на слънчогледовите, които ползвам (от двама производители) е близка до тази на дървесните, не усещам разлика. Черупки щом има мога да пробвам няколко чувала, ама как да стане? За къде става дума? Не че съм недоволен от слънчогледа, ама така, за обща култура. Вероятно транспорта ще ги изравни със слънчогледовите
Какъв котел имаш , с какви характеристики е и от къде си .
Грейко 20кВт, Варна
s_s1 - специалист
Костлики от праскови и сливи просушени разпръснати на слънце в продължение на 15-20 дни и после затворени в чували от зебло натрупани един в/у друг мухлясаха и се принудих да ги изхвърля.
Как Вие ги просушавате и как ги горите при високата остатъчна влажност?
veliko69 - напреднал
Мухлясали бяха но изсъхнаха на сухо и проветриво в сезалени чували.Моето Дефро ги гореше като пуканки.По-добре топлиха от пелети.
baeto - напреднал
Колеги, от вчера съм горд собственик на Fuzzy Logic2. За сега е на слънчогледови пелети. Ако имате съвети за правилната му употреба ще бъда много благодарен. За сега е под наблюдение и още незнам какво да го правя така, че всяка помощ ще е от помощ!
RgIvoD - помощник
veliko69 написа:
Мухлясали бяха но изсъхнаха на сухо и проветриво в сезалени чували.Моето Дефро ги гореше като пуканки.По-добре топлиха от пелети.
Колега моля да ме извиниш за въпроса, но какъв точно ти е котела Defro в което гориш костилките ?
И аз съм се насочил към тази марка но още се чудя за мощността, която по проект би трябвало да е 42KW.(при 70% едновременност).
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :? :lol: :supz:
  • 1
  • 2

Тема "Избор на котел DEFRO Duo Uni или Pellets Fuzzy Logic 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: