Всичко за дърводелството
elatanassov - помощник
Благодаря, аз съм Емо, казвам, че съм от Силистра вече защото така се стекоха обстоятелствата и който има път насам да заповяда, имам с какво да се отсрамя. Светът е малък, България още по малка, пък за Силистра да не говорим. Поръчвам спаркито още по вече, че имат и сервиз тук. Голямо Благодаря!

п.п. ще чуете и отзивите като пристигне машината
elatanassov - помощник
Отново здравейте,
спаркито с куфара вече е при мен, жената почерпи за подаръка си, и сега на дневен ред идва въпроса с фрезерите. Комплект ли да си купя или по отделно да събирам някакъв комплект. В Силистра няма кой знае какъв избор, поне това което успях да разгледам има комплекти на райдър - Ф 8, един малък комплект на бош ф 6 и в общи линии с това се изчерпва предлагането.....но нищо не мога да споделя за тях, както и за каквито и да било фрезери. Най вероятно като като поработя с някои ще преценя и сам но ако някой с опит се намеси най вероятно ще ми спести ходенето до вторични след пробата-грешка.
griffin - майстор
Според мен си вземи един комплект като начало, там обикновенно събират по-генералните фрезери и с тях ще може да започнеш, след това ще почнеш да си събираш един по един вече по-специфични. Ако имаш възможност поръчвай от интернет направо, че избора и цените са по-добри. Поне при мен фрезерите на бош не блестят с нищо особенно, сравнени с по евтини марки, райдър не съм ползвал.
elatanassov - помощник
Здравейте,

към момента вниманието ми привлича един комплект фрезери на FERM, на стойност 62 лв., безплатна доставка. Ако някой има впечатления, добри или лоши, за тези продукти нека сподели или пък сподели какво ползва. Благодаря предварително !
mitko64 - майстор
Стандартните 8мм. китайци. Кофти е че за 12мм. са все цифра цените, поне в България.
elatanassov - помощник
Благодаря за бързия отговор Митко 64, ако последните цифри в ника ти е набора, то и аз съм 64 - ти.Пише, че FERM са холандци или летящите китайци са и холандци. Гледам, че и на техниката и на консумативите им дават 3 г. гаранции. Препоръчай ми конкретен комплект /става въпрос на търг. марка/ с който да започна пък по нататък ще се ориентирам според потребностите.
elatanassov - помощник
намирам и едни такива за 49 лв. на Хитачи, някакви отзиви и препоръки за тях?
mitko64 - майстор
Вземи си някакви китайци да има да си свършиш някоя операция, аз си купих лидълската фреза за 80 пари, та си имаше киомплект 12 фрезера към нея. А за 12мм. прочети добре темата назад, дават добри съвети как и откъде да се поръчат 12мм. и 1/2 фрезери на нормални цени. Тука като ги огледаш цените в Тека или ташев галвинг, да се уплашиш за 12мм.
bulhomes2 - майстор
В ОЛХ съм пуснал няколко комплекта (мисля 8 са ми останали) по 12 бр за 20 лв. Баш китайци. Ама първия ми съм си го купувал от магазин на промоция за 25 лв преди поне 3 години и още не съм отварял нов. Но и рядко си ползвам оберфрезата де. Но опашката им е 8 мм. В темата имаше линкове за цанги.
KOLOBAR - напреднал
Скоро беше мисля, преди двадесетина години ползвах фрезери на Хитачи- добри се показаха като издържливост на остротата си, но внимателно със скороста на подаване, някои имат по голяма твърдост към опашките и се чупят от там.

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: