Най - вълнуващия въпрос зимно време.
judas - специалист
DimitarD написа:
Е тази пародия край няма.
...Наистина ли избрах комплект горелка и котел само от мнения на експерти от форума?
Мите, аз поне направих точно това - писах на Лазар лично и по негов съвет си купих РБ20.
По темата - я кажете какъв е тоя диск над горелката?
n.ganev - майстор
6osi6 написа:
upr написа:
n.ganev написа:
погледнах сайта на Грейко - няма изменения, а беше хубаво да сложат там една скица на котела с габаритните му размери. Аз не можах да ги науча преди да купя котела, въпреки че ходих и в Горна Оряховица. Това е за разлика от полските котли примерно...
Вие двамата със Станков, като искате размери, ПИД и интернет, да бяхте ми писали на лични, щях да ви помогна да намерите каквото търсите. Обаче, цената на това управление което искате е 507 лева. Освен това, за не ви боли и да ви сърби едновременно, гаранциите и дистрибуторите :mrgreen: са до получаването на стоката.
:? Защо ми се струва че не съм писал нещо подобно?
VLADO66 - майстор
judas написа:
DimitarD написа:
...Наистина ли избрах комплект горелка и котел само от мнения на експерти от форума?
Мите, аз поне направих точно това - писах на Лазар лично и по негов съвет си купих РБ20.
Има цяла тема по въпроса :-D viewtopic.php?f=18&t=35045&hilit=%D0%92%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80
DimitarD - специалист
judas написа:
DimitarD написа:
judas,
Ако горелката ти се развали, кой ще обвиниш, себе си или Лазар? :?:

VLADO66,
Темата не е тази която си копирал [-X . Все още не съм си загубил акъла да печа мръвки в котела :lol:. В тази тема шоп е публикувал снимки viewtopic.php?f=10&t=51798&start=20
шоп - майстор
DimitarD, :partyman: Радвам се, че си доволен.
Аз го ползвам диска с горелка на въглища и от високата температура направо побелява и хвърля искри. Интересно ми е да споделиш с пелети как изглежда, защото с един колега в една друга тема разисквахме как ще се държи диска и дали ще има каталитичен ефект при пелети и по-ниски градуси.

В руският форум, където братушките споделиха идеята са много доволни и с пелети.
Ruseff - специалист
шоп написа:
DimitarD, :partyman: Радвам се, че си доволен.
Аз го ползвам диска с горелка на въглища и от високата температура направо побелява и хвърля искри. Интересно ми е да споделиш с пелети как изглежда, защото с един колега в една друга тема разисквахме как ще се държи диска и дали ще има каталитичен ефект при пелети и по-ниски градуси.

В руският форум, където братушките споделиха идеята са много доволни и с пелети.
Шопе,с тоя диск хвърли направо бензин в огъня.Е баш днеска ли бе?Празник,ракийка и голям шаран има за ядене,пък пощурех да ходя в котелното диск да турям на котела :) .Глей утре как ше падна с чувалче пелетки надолу...
DimitarD - специалист
Да, разбира се че съм доволен и то много. Диска е с диаметър 25см.
Монтиран е планка под лек наклон /може да се регулира/ защото количеството въздух в проценти е завишен и искам пламъка да е насочен в центъра му. Наблюденията ми са базирани на измерванията които направих с ламбда сондата както и на прахта която не се полепя толкова много по стените на котела, а пада в пепелника. Показанията на сондата паднаха с близо две деления и сега е в нормите, което означава че имам отлично изгаряне на пелетите. Мога да кажа че наистина диска оказва влияние на горенето.
Снимката е правена в режим suspend на горелката

Прикачен файл

disk.JPG
disk.JPG (5.47 KиБ) Видяна 2249 пъти
шоп - майстор
Ruseff, наздраве!
то диска ако го имаш в гаража или в работилницата се монтира много лесно. Първият го монтирах с арматурно желязо 8мм. Изкара седмица и желязото се стопи. После си го направих с неръждаем болт и шайби и няма проблеми. Дори и 1% да има повишаване на КПД то все е кяр.

DimitarD, подкрепянето на мнението ти и с ламбда контрол е показателно. Аз не си падам много по измерваня и карам по усет. За праха, който иначе се вдига и лепи по топлообменната повръхност намалява съм убеден. Това е втори +

Чехите продават чугунени дискове с различни размери подходящи за много видове котли. Цената им никак не евтина. Един чугунен тиган монтиран наобратно върши същата работа на отражател, а струва само 30-40 лв. Прилича на диск от брана ( чизел )
n.ganev - майстор
Преди месец пуснях мухата за диск на клиент с кутиийка на виадрус - Няма къде да ме сложи :axe: . Естествено му казах че не съм аз автора на поредната щуротия ама не вярва - Що така? Сигурно изглеждам глупав. :?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: