Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Нормално, българина е консервативен. То и повдигнатият монтаж с кутии, когато се правеха в Чехия и Русия, тук всички бяха скептични. Хората публикуваха снимки и резултати по техните форуми, но българина не искаше и да чуе и анатемоса всичко.

Но всичко много бързо си идва на мястото и от доста време се продават фабрични кутии и отражатели. Всеки може да си ги купи, но тук сме направи си сам. :-D
milo65 - специалист
Колеги за какъв диск точно става въпрос- от шмиргел ли е най-добре, диаметър, дебелина... и трябва ли да е кръгъл задължително? И на какво разстояние трябва да е от главата за да има ефект?
n.ganev - майстор
шоп написа:
Нормално, българина е консервативен. То и повдигнатият монтаж с кутии, когато се правеха в Чехия и Русия, тук всички бяха скептични. Хората публикуваха снимки и резултати по техните форуми, но българина не искаше и да чуе и анатемоса всичко.

Но всичко много бързо си идва на мястото и от доста време се продават фабрични кутии и отражатели. Всеки може да си ги купи, но тук сме направи си сам. :-D
:lol: Как беше : " Да му имам аз на Българина дирният акъл "
geniya - специалист
Добре, а ако е възможно такъв диск да се монтира на Виадрус У22, то тогава да се махат ли плочите? Разстоянието между горелката и плочите е не повече от 30см, даже са много ... :? Ако се монтира и диск, той трябва да е на около 15-20см от горелката.Моля ако някой е пробвал с диск на У22 да пише как е.
kalin72 - майстор
Продава ли се готова за монтиране на горелка RB20 вратичка за Бош B2000 32 kWt, модела за дърва(ако има разлика с другия модел)? И каква е цената, че не ми унищожава моята.
Също така, какво влиза в цената на горелката? Шнек?
filmatoplo - майстор
Ники да си жив и здрав, специално за теб влизам в форума.
geniya - специалист
kalin72 написа:
Продава ли се готова за монтиране на горелка RB20 вратичка за Бош B2000 32 kWt, модела за дърва(ако има разлика с другия модел)? И каква е цената, че не ми унищожава моята.
Също така, какво влиза в цената на горелката? Шнек?
Доколкото си спомням беше написал, че никога няма да минеш на пелети, а ще си караш на дърва, нали?Радвам се, че най-после се реши.В цената на горелката РБ20 влиза цялото оборудване+шнек, без бункер.Бункер си го правиш сам от материал и форма съгласно твоето виждане, потребности и място с което разполагаш.Относно вратичката режи я спокойно един път минеш ли на пелети повече назад няма да си помислиш да се върнеш.Даже и да се върнеш ще направиш един квадратен капак с четири болта и си отново в играта. Успех.
filmatoplo - майстор
Кой Калинчо ли,той още 2 страници ще задава милиционерски въпроси относно горелката.
kalin72 - майстор
Еййй, човек не може да си промени вижданията значи
6osi6 - майстор
n.ganev написа:
не съм писал нещо подобно?
Цитирал те е. След това е станала грешка. Поправих я.
Честит имен ден.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: