Следи за запалването.
Реално, чрез него, знае кога има пламък или няма.
Тук мисля беше описано всичко: http://www.naturela-bg.com/files/NPBC-V ... 2_1_BG.pdf
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
joro39
- специалист
1988 мнения в "Как да си направи сами пелетна горелка."
andro440
- майстор
valqk написа:Следи за запалването.Преди 20-на години ,че и по вече ,правих ремонт на една Пароструйка с нафтова горелка . Беше самоделка ,и не знам кой беше я сътворил ,но беше нещо, много уникално измислено ,макар грубата изработка . датчика беше фоторезистор ,а запалването с високоволтова дъга - палеше от раз ,но ако нямаше реакция от фотото-гасеше мотора за подаване на нафта / горелката / проблема се оказа зацапан фоторезистор . за датчици за прегряване -не се сещам дали е имало ,но сега ,като се сетих за тази самоделка ,ми идва идеята, за запалка с волтова дъга .
Реално, чрез него, знае кога има пламък или няма.
Тук мисля беше описано всичко: http://www.naturela-bg.com/files/NPBC-V ... 2_1_BG.pdf
k_marinov
- специалист
andro440 написа:k_marinov написа:Здравейте, Колеги!Следващия проект ,колега ,ще е за самолет ,с двигател от заз968 М...V образен 4 цилиндров!моля те -погледи нещо мое ,което е /направи си сам /- и е с качество ,което малко фабрични машини ,могат да покажат ! Няма жици ,няма обем ,няма нищо фабрично-освен електроните елементи . -Кутията беше най лесна .Това ,че някой няма сръчност ,умения и мерак,не означава ,че всички са ,като него ...
А защо не си направите и самолет? Или вертолет? И тях хора ги правят! Мисля, че този почин "направи си сам", от едно време е зомбирал много хора, които не трябва да отиват в крайности! Уважавам много креативността на хората, оценям я, но това в случая мисля, че не е сериозно! Едно е да се прави нещо за удоволствие, като хоби, като задявка надвиване на техникатата, та било то и пелетна горелка, и съвсем различно е човек да разчита на такова ръкоделие, то да работи наистина и да топли семейството му! Със сигурност ще изхарчите безвъзвратно едни пари! И като я направите тази горелка, тя на какво ще мяза и колко място ще ви заеме? Сигурно ще мяза на някакво извънземно, омотано с жици, заемащо много повече място от нормалното, което човек нормално би трябвало да задели за целта! Сиромах човек-жив дявол! По добре се изявявайте с вашите професионални умения и с парите от това си купувайте и ползвайте готовите изделия! Обучавайте и споделяйте знанията си, но не е това пътя! А тези, които могат да измислят и направят някакви прототипи, са много малко на брой и всички ние трябва да разчитаме на тях.
http://vbox7.com/play:b6e8ee0698
погледни и тук !
viewtopic.php?f=18&t=23869&start=760#p599194
Здравей, Колега!

Браво на теб!

Погледнете чуждите форуми! Нямам нищо против и руските такива...Ще видите, че там хората са запознати и са навътре с темите, които коментират и обсъждат.....При нас всеки го сърби някъде и иска точно там да го почешат!!! Без да си дава сметка, че не става само с ядене и колко много четене стои зад всяко едно истинско знание! Извинявам се, нямам нищо лично към никой, но за да ни се случват нещата в държавата, и във форумите трябва да сме на ниво! Защото проблемите ни са точно от хора, които така са се надценили и са си повярвали, че си мислят, че с техните знания и умения могат всичко да направят, че и акъл да дават!
Всичко добро желая и много успехи, на всички, които ги сърби главата отвътре /някъде го срещнах това, като мото и много ми хареса/. Но е безсмислено, когато човек си шие балтон по намерено някъде от него копче!!!

andro440
- майстор
k_marinov написа:То естествено ,че четене трябва ,и знания ,но в този форум ,активните участници са и специалисти ! Аз лично не съм учил /силова електроника/ ,за да направя електрожена и с гордост мога да заявя ,че точно в този форум, двама човека много ми помогнаха -Те знаят кои са ! И това е форум ,за хора ,които се опитват да творят ! с пари всеки може да си купи дадено изделие ,но ,когато човек постигне сам нещо -идва удовлетворението . Пук твойто мнение по горе ,малко не можах добре да го разтълкувам -явно теб главата на друго място те сърби...andro440 написа:k_marinov написа:Здравейте, Колеги!Следващия проект ,колега ,ще е за самолет ,с двигател от заз968 М...V образен 4 цилиндров!моля те -погледи нещо мое ,което е /направи си сам /- и е с качество ,което малко фабрични машини ,могат да покажат ! Няма жици ,няма обем ,няма нищо фабрично-освен електроните елементи . -Кутията беше най лесна .Това ,че някой няма сръчност ,умения и мерак,не означава ,че всички са ,като него ...
А защо не си направите и самолет? Или вертолет? И тях хора ги правят! Мисля, че този почин "направи си сам", от едно време е зомбирал много хора, които не трябва да отиват в крайности! Уважавам много креативността на хората, оценям я, но това в случая мисля, че не е сериозно! Едно е да се прави нещо за удоволствие, като хоби, като задявка надвиване на техникатата, та било то и пелетна горелка, и съвсем различно е човек да разчита на такова ръкоделие, то да работи наистина и да топли семейството му! Със сигурност ще изхарчите безвъзвратно едни пари! И като я направите тази горелка, тя на какво ще мяза и колко място ще ви заеме? Сигурно ще мяза на някакво извънземно, омотано с жици, заемащо много повече място от нормалното, което човек нормално би трябвало да задели за целта! Сиромах човек-жив дявол! По добре се изявявайте с вашите професионални умения и с парите от това си купувайте и ползвайте готовите изделия! Обучавайте и споделяйте знанията си, но не е това пътя! А тези, които могат да измислят и направят някакви прототипи, са много малко на брой и всички ние трябва да разчитаме на тях.
http://vbox7.com/play:b6e8ee0698
погледни и тук !
viewtopic.php?f=18&t=23869&start=760#p599194
Здравей, Колега!![]()
Браво на теб!Но колко по форумите са като теб?! Или колко в България са като теб? А и това, което си направил, съм сигурен, че си го учил, а не си го взаимствал от форумите! А може би греша? Човек, винаги първо трябва да има известна теоретическа подготовка и чак тогава да пита, коментира и прочие...., за да може да го приложи! Защото много пъти съм ставал свидетел на питания и искания от клиенти в магазин за електронни компоненти, когато ми е идвало от неудобство да изляза от магазина...!
Погледнете чуждите форуми! Нямам нищо против и руските такива...Ще видите, че там хората са запознати и са навътре с темите, които коментират и обсъждат.....При нас всеки го сърби някъде и иска точно там да го почешат!!! Без да си дава сметка, че не става само с ядене и колко много четене стои зад всяко едно истинско знание! Извинявам се, нямам нищо лично към никой, но за да ни се случват нещата в държавата, и във форумите трябва да сме на ниво! Защото проблемите ни са точно от хора, които така са се надценили и са си повярвали, че си мислят, че с техните знания и умения могат всичко да направят, че и акъл да дават!
Всичко добро желая и много успехи, на всички, които ги сърби главата отвътре /някъде го срещнах това, като мото и много ми хареса/. Но е безсмислено, когато човек си шие балтон по намерено някъде от него копче!!!
rosso666
- специалист
шоп написа:Можеш да направиш главата на горелката с каквито искаш размери, но ще имаш проблеми с пепелта. Горелката ще се задръства много бързо. Вдигни виадруса на една кутия и си ОККолеги искям да попитам този вид горелки дали са удачни за пелети.понеже гледам по клиповете с тия горелки че повечето ги използват за натрошени въглища.искам да питам дали няма да харчи повече на пелети.много ми легнаха на сърце тези горелки. Простички за направа вид реторти са и съм се засилил да направя такава.
иначе руснаците правят глави на горелките ( 30-40 KW) с размери като на снимките и горят въглища. Верно задвижването е бутално, но товя няма никакво значение.
Успехи!
Поздравиhttp://forum.napravisam.bg/download/file.php?id=100752&mode=view
andro440
- майстор
rosso666 написа:разликата в горелките е подаването -единия вид с бутало-другия с шнек . моята идея беше да направя дозатор с електромагнит ,за да спестя мотора с редуктора .Разхода ,ли ? Разхода -бай Гого ,го е измислил ,след опитите си -управление Натурела !шоп написа:Можеш да направиш главата на горелката с каквито искаш размери, но ще имаш проблеми с пепелта. Горелката ще се задръства много бързо. Вдигни виадруса на една кутия и си ОККолеги искям да попитам този вид горелки дали са удачни за пелети.понеже гледам по клиповете с тия горелки че повечето ги използват за натрошени въглища.искам да питам дали няма да харчи повече на пелети.много ми легнаха на сърце тези горелки. Простички за направа вид реторти са и съм се засилил да направя такава.
иначе руснаците правят глави на горелките ( 30-40 KW) с размери като на снимките и горят въглища. Верно задвижването е бутално, но товя няма никакво значение.
Успехи!
Поздравиhttp://forum.napravisam.bg/download/file.php?id=100752&mode=view
s_s1
- специалист
Спешно си търся за пелетен котел kostrzewa Heater igniter 900 вата.
Изгоря ми запалката и заедно с нея и едно контакторче, но не е проблем за него. Но ще ходя на почивка по Коледа и трябва да намеря и сменя запалката, че иначе лошо ми се пише.
Поляците я предлагат, но не доставят до Бг.
Изгоря ми запалката и заедно с нея и едно контакторче, но не е проблем за него. Но ще ходя на почивка по Коледа и трябва да намеря и сменя запалката, че иначе лошо ми се пише.
Поляците я предлагат, но не доставят до Бг.
andro440
- майстор
аз мисля да поръчам на тази фирма ,не съм се обаждал още за подробности и нямам никаква информация ,но колегата може да направи запитване .
http://www.nagrevatel.eu/details.php
http://www.nagrevatel.eu/details.php
Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература