Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
А пък аз бих предложил да сложим край на тези безкрайни писания по повод на един конкретен случай! Насочеността на форума е към практическото приложение на съответните продукти.
Имам наблюдение и участие в дистрибуцията и сервиза на други електронни изделия ( ако е от значение за някого - касови апарати ) в нашата страна още от Живково време. Та не случайно по-горе описах какъв е нормалния път на изразяване на претенции към който и да е продукт. Производителя (или вносителя ) на съответния продукт разчита на ( и изгражда ) мрежа от дистрибутори ( и обикновено - сервизи ) на собствения си продукт. Съответно очаква от тази мрежа обратна връзка за възникнали проблеми и препоръки относно изделието.
Ежедневно производителите/вносителите се налага да отделят ценно време и за отговори на клиенти, на които би трябвало първо да отговори дистрибутора ( естествено, ако клиента се е обърнал към него ). И вярвай ми от дългогодишен опит знам, че производителя/вносителя обикновено предприема удовлетворяващи клиента действия. Но това би трябвало да мине през дистрибутора.
В крайна сметка в конкретния случай производителя е предложил нормален ( според мен ) изход от ситуацията.
При всички продукти е възможно да се получат производствени, транспортни и дефекти, получени при монтажа/пуска на изделието. На мен са ми се случвали и от трите вида.
За мен е важно до колко едно изделие е практично, надеждно и дали в крайна сметка да го предпочета.
P.S. И нито един сервиз няма да предпочете да дистрибутира/монтира ненадеждни изделия, защото при всеки проблем клиента първо звъни ( обикновено ) на сервиза. В крайна сметка дистрибутора/сервиза е между чука и наковалнята и "опира пешкира".
Последна промяна от alex_serviz(стар) на вт дек 08, 2015 10:16 am, променено общо 1 път.
judas - специалист
Здравейте, всички! ЧИД на патерица на всички именици! Имам питане към специалистите: как се "спъват" качествено радиаторите?
В тази връзка, правилно ли е целият радиатор да е горещ?
turbolator - помощник
И аз ,да попитам какъв тунинг може да се направи на Симе с горелка грейко,към момента има само металните плоскости отгоре,другото което ми прави впечатление-нормално ли е на дъното на горивната камера да прави силен нагар ,направо като кокс със големината на чаена лашица обърната наопаки,също и по страничните стени пак нагар около 1-2мм в не много голяма площ.Пелетите са иглолистни клас А2.Като харчене още не съм замервал точно,горенето на Р3 достига до 187.Също ми прави впечатление ,че като изчистя горелката- понякога по-трудно се разпалва-не от първия път.Когато се запалва ,а вътре има остъци и пепел от предишния ден,тогава се запалва много лесно. :?
димитар кисиов - специалист
turbolator написа:
И аз ,да попитам какъв тунинг може да се направи на Симе с горелка грейко,към момента има само металните плоскости отгоре,другото което ми прави впечатление-нормално ли е на дъното на горивната камера да прави силен нагар ,направо като кокс със големината на чаена лашица обърната наопаки,също и по страничните стени пак нагар около 1-2мм в не много голяма площ.Пелетите са иглолистни клас А2.Като харчене още не съм замервал точно,горенето на Р3 достига до 187.Също ми прави впечатление ,че като изчистя горелката- понякога по-трудно се разпалва-не от първия път.Когато се запалва ,а вътре има остъци и пепел от предишния ден,тогава се запалва много лесно. :?
Проблемите за който пишеш са елементарни за отсрсняване ще ти е интересно да прочетеш опътването и форума ако не си отговориш се обади но ще ви е приятно сам да се сетите по скоро по добре за запалката
turbolator - помощник
Добре де ,все пак някякви жокери ,преди четох,четох като избирах горелката,в крайна сметка ще излезе че пелетите са виновни или малко количество кислород-друго не се сещам,между другото пелетите имат доста трици,а за подобренията гледам турболатори,някакви странични планки ,също тази чинийка,огнеопорни тухли .
n_stankov - помощник
димитар кисиов написа:
с това предложение грейко ще ядосат много всички конкурентни фирми сега ще има нападки от всякъде
Здрасти!
Да, възможно е конкуренцията да започне такава атака, но както казах, аз се старая да бъда обективен и ще жертвам още от времето си, за да изтъкна и добрите страни на ГРЕЙКО (като продукт и като производител). А добрите му страни не са никак малко - дори моят случай е добър пример - с всички "рекламации", за които писах, съоръженията си работят като Ролс Ройс.
turbolator - помощник
Забравих ,да попитам може ли да се слага Бг меню на горелката и безпроблемна ли е работата с него ?
alex_serviz - специалист
turbolator написа:
...Също ми прави впечатление ,че като изчистя горелката- понякога по-трудно се разпалва-не от първия път.Когато се запалва ,а вътре има остъци и пепел от предишния ден,тогава се запалва много лесно. :?
Аз лично съветвам винаги след почистване на горелката да се поставят в огнището няколко шепички пепел. При нормална експлоатация горелката винаги пали с наличието на пепел в огнището. Съответно с това се съобразява Fload ( количеството пелети, което се зарежда при първоначален пуск на горелката ).
ediv - специалист
Колкото пепел се изхвърля, толкова пелети сипваш предварително в горивната камера, така че когато се стартира първоначално пълнене общото количество пелети да е колкото е показано на стр.18 от упътването.За по-молко от 2 мин ще е запалила.
Здравейте отново.
От последния си пост на стр.141 не бях влизал, а виждам че наистина е станала драма като в турски сериал относно софийските дистрибутори.
И за да съм честен и откровен спрямо вас и моя дистрибутор, счетох за нужно да разкажа края на моята история.
С две думи котелът и горелката работят от вчера. За тях в следващ пост със снимки.
Относно дистрибутора- всичко е ОК. Човекът е супер мил и отзивчив,и компетентен. Единственият ми упрек беше че е несериозен, в смисъл че на 2 пъти забрави за уговорката ни, заради което и потърсих помощ от вас. Явно просто е трябвало да съм по- настоятелен с телефонните си обаждания(моя грешка). Така че за да бъда правилно разбран, а и за да съм полезен на хора търсещи инфо за Грейко във форума, ще кажа:
Препоръчвам ви Грейко и дистрибуторът им за София Световни Нови Технологии.
Това е от мен засега и не го приемайте като реклама ;)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: