Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Gadnyara - специалист
Разликата е очевидна при еднакви условия и се вижда без мерене - аз добавих SSD като системен, като мигрирах ОС без преинсталация.
Иначе да, на практика бързината на SSD се усеща като още по-голяма в случая, описан от Вас.
Но така инвестицията е още по-успешна. :wink:
nikolovvd - майстор
На работа от 1 седмица разполагам с 1 бр. 250 GB и 3 бр. 128 GB SSD-та. Понеже 250-ката не стана както ми се искаше, сложих един от 128 GB и го нагласих с Windows 10 64-bit и Office 2010 също 64-bit. Така ще го тествам около месец, за да видя като се омаже как ще се държи. Иначе данните са на 500GB HDD. Под омазване разбирам текущите записи на Уиндоуса, които никак не са малко. Иначе чистата инсталация заема 10-12 GB, но благодарение на ъпдейтите бързо стига до половината на дисковото пространство.
miroki - майстор
Пиши. Привърженик съм на споделен личен опит.
infomar
nikolovvd написа:
.......... но благодарение на ъпдейтите бързо стига до половината на дисковото пространство.
Няколко програмиста ме посъветваха да спра ъпдейтите на WIN7. Не знам дали са прави :?
DundyTheCroc - майстор
Аз не бих спрял ъпдейтите. Ако толкова те притеснява мястото в Disk Cleanup в Advanced има възможност да се зачистят и файловете от вече свалени и инсталирани ъпдейти. Понякога става сравнително бавно, имай го предвид.
montoya - майстор
Ъпдейтите са въпрос на личен избор, аз никога не ги пускам, не виждам нищо полезно в тях освен многото заето място и шанса да се омаже бозата още повече заради скапан ъпдейт, още повече с тия скапаните които идват последно с десетката
На ССД да не забравиш да му спреш префеч и суперфеч, задължително спиране на дефрагментацията, преместване на пейдж файла на харда, да не е на ссд-то или ако разполагаш с достатъчно РАМ, може и без суап файл
Също така спиране на индексирането на файловете, уиндоус сърч евентуално и хибернацията, както бих казал че е задължително и спирането на write cashing

Тема "Препоръчайте ми вътрешен HD за лаптоп." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: