Ел. инструментите. Консумативи.
vlax - майстор
keymaker написа:
Ами написал си го сам, карбуратор!
Свали почисти хубаво външно и разглобявай умно. ..............
Разглобяването,почистването и сглобяването на карбуратора не ми е проблем.
Проблема е регулирането ,а това без оборотомер на ухо е .......
В крайна сметка ще го разглобя,но първо питам да не е нещо друго.
Машината не е при мен и другата седмица ще сменя бензиновия филтър.
fore - майстор
На тази машина, аз и викам Китаеца на Хускварна. Шведите дали на Китайците патента да издялат една евтина машина с която да са конкурентни в най ниският ценови сегмент. Тази машина е с чисто алуминиев двигател и не е за сериозна работа.
http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?t=40417

Лично аз бих купил малък Маклуч вместо тази. А ако беше взел следващият модел 135 за около 500 лева щеше да знаеш че имаш машина. Имай в предвид че и на 135 картера е пласмасов. Мисля че и тя е с лагер/семеринг. Но поне мотора е як и може да се разчита на нея.
Сещай се 236 как и от какво е скована.

Как ще изпадне от резервоара този ПВЦ щуцер и ще си режа аз спокойно. :prayer: Изображение

И аз мисля че проблема ти е от карборатора-за мембрана му е рано, ама с тази машина знае ли човек. Но може и да имаш спукан бензинопровод. Този щуцер дето е изпаднал ако не е към смукателната страна, остава да е към връщащият бензин. От някъде ти смуче въздух и обеднява сместа.
Маслото което сипваш читаво ли е ? Да не образува нагар по свеща и да я окъсява.
Ревизирай си карба и задължително бензинопроводите- от къде какво се е нацепило изпаднало и заминало. :prayer:
Извинявай колега ама не мога да се въздаржа -Китай 50 то качествоИзображение
Разликата е само в това че като дръпнеш стартовото въже и не ти остава в ръката като доказаните Китайци по пазара.

И съвет от мене-оправи я и я продавай, ако не искаш да имаш ядове и за напред.
Аз като знам какво е качеството на моята Шведска коса 323Р за 700 лева и колко пъти смеших всмукателният бензинопровод за да спре да се разлага и да цапа бвнзина. Просто не ми се мисли този техен "трион" с какво качество е.
Няма ги вече старите истински машини ! Железен картер/ двигател.

И да не те плаша, ама ако си я напъвал, може и да е духнала сегмента или гарнитурките и работата става лоша. Дано не съм прав.
lov - майстор
Едно въпросче към специалистите по ремонта. Някой има ли на представа какви дебити имат маслените помпи на резачките. Въпроса ми е свързан точно с подаване на минимално количество масло строго дозирано във времето. На око нещо подобно ми идва но все пак не е лошо да знам за да знам дали да се захващам. Насочил съм се да ползвам някаква такава помпичка като я въртя с отделно двигателче на което оборотите ще са регулируеми.
keymaker - специалист
vlax .
Оборотите можеш да ги нагласиш със смартфона си ,само инсталирай ''RPM gauge"
И прегледай бензинопроводите както казаха преди мен
---------------------------
fore .
Като даваш идея за малкия ''мак-карък'' прочетели ,че и той е нискобюджетен като въпросния хуск?
Мак,партнер ,пулан, са си дъщерни фирми на хускварна и както може да се съди по цените им си купуваш най-ефината хускварна , не са лоши машините ,а са по капризни от батковците и каките им. С правилната поддръжка и стопанисване без издевателства над тях си изкарват и над 10-12г. Друг е въпроса че някой искат с балканче да се явяват на ''Мото ГП'' , просто е '' За 5$ петел толкова пее!''.
Като цяло най ефитните машини маркови машини са си не особено издържливи ,но са предвидени да обслужват нуждите на едно домакинство за даден период от време и най-често даже го надхвърлят.
--------------------------
lov .

В момента немога да намеря точните данни ,но по спомен от 3-4 до 15-18 мл/мин.
fore - майстор
''RPM gauge" на какъв принцип работи ? Щото обикновенно смартфоните ползват звуково акустичните си интерфейси които имат и измерването с тях не е изобщо точно. Докато безконтактните оборотомери са на магнитен принцип и мерят точно.
Значи лично аз имам много добри впечатления от Маклуч. Вярно че ползвам духалка на фирмата, но е добра и евтина. Това че Джонсеред, Партнер и Маклуч са дъщерни е ясно мисля. Точно от модел 236 на Хускварна, майстора каза бягай далече. Ясно е че най евтиният Маклуча пак е с алуминиев двигател и работи до 9000 об. Но за него не съм чул лоши отзиви.
Препоръчал съм Маклуч, но съм препоръчал и Хускварна 135, за която няма спор че е машина за истинска работа, самоче и цената вече е около 500.
keymaker - специалист
fore написа:
''RPM gauge" на какъв принцип работи ? Щото обикновенно смартфоните ползват звуково акустичните си интерфейси които имат и измерването с тях не е изобщо точно. Докато безконтактните оборотомери са на магнитен принцип и мерят точно.
......................................................
Не веднъж съм се съмнявал и аз в способноститие на въпросното приложение ,но фактите показват друго .Независимо ,че ползва акустичния интерфейс разликите които съм наблюдавал са в порядъка на 80-150 об/мин. и е логично защото стъпката на измерване е в тоя порядък. Имайки в предвид констуктивните възможности на въпросните двигатели и предписанията на производителите(много е важно да се четат) колебания от порядъка на 200-300 об/мин. не са никакъв проблем.
Дори да е настроен двигателя да закове точно оборотите предписани от производителя ,нали ще налеем друг бензин и ако той се различава по нещо от този с който сме правили центровката ,оборотите се променят в някаква посока. Друг фактор е надморската височина, влажност ,температура на въздуха, състояние на горивен и въздушен филтър и още други. Та тези 200-300 или 500 об/мин. в ''+'' или ''-'' са предвидени => , това приложение си върши работата.
И на края ,но не на последно място: Няма лоша машина ,има лоши стопани! Това не важи за силно китайските машини ,при тях работата е на късмет ,като прасе, акумулатор и зет.(че и на рима го докарах) :lol:
dragozow - майстор
Husqvarna 236 са я заспирали като модел втора година, но явно не им стиска много, защото като най-евтин модел вероятно генерира оборот заради цената. При нас 135 се продава повече от 236, но обясняваме на клиентите. Реално за цената на 236 може да се купи McCulloch CS340/380. Моделът 135 пък е 100+ лева повече от 236 и не всеки ги е приготвил. Ако си купувам за мен и режа редовно, не бих си купил нищо по-малко от 445, но режа някакви трънки веднъж годишно и имам Partner 351, даже мога и без нея.
lov - майстор
keymaker написа:
lov .
В момента не мога да намеря точните данни ,но по спомен от 3-4 до 15-18 мл/мин.
Недей да ровиш чак такива точности не са нужни а щом и окомера ми :) е отчел в тези граници значи ще стане работата. Принципно разхода ми е точно по средата и има доста толеранс дори при някаква грешка.
fore - майстор
dragozow написа:
Husqvarna 236 са я заспирали като модел втора година, но явно не им стиска много, защото като най-евтин модел вероятно генерира оборот заради цената. При нас 135 се продава повече от 236, но обясняваме на клиентите. Реално за цената на 236 може да се купи McCulloch CS340/380. Моделът 135 пък е 100+ лева повече от 236 и не всеки ги е приготвил. Ако си купувам за мен и режа редовно, не бих си купил нищо по-малко от 445, но режа някакви трънки веднъж годишно и имам Partner 351, даже мога и без нея.
Драгозов, кажи Маклуча дали е по стока от Шведският Китаец ? От мнението ти не се разбира. Щото и аз не съм работил с Маклуча и немога да дам реално мнение.
Маклуч правят машини взети като модел от старите Хускварни и има доста добри от тях на приемливи цени. Самоходните коси за ниска трева са пример. С 4 тактов ОVН мотор. Харесал съм такъва за около 500-600 кинта.
andro6157 - специалист
Имам Маккълъч цс 330 на пазара е от 2 год. повечето неща са от хускварна досега изхарчих 40-45л готова смес никаква разлика в работата на машината от хуск 236 разлика е че ползва технологии от 235 поне 80 процента но мисля че е по издръжлив щото е годен да работи и с горива Е15 и Е85 много съм доволен от машината

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: