Имам 7 вътрешни врати правени преди 45 години още от соца.... Не са изкривени, тежат много и са боядисани с бяла блажна боя. Предполагам, че са дървена решетъчна конструкция с шперплат от двете страни. Касите - около 50 см. дебелина са "облепени" с добре запазен дървен обков.
Искам да ги реновирам, което означава сваляне на боята, китоване и шкуркане с машинка до добра гладкост.
После следва боядисване, но тук се чудя с какво и как да го направя.
Виждал съм на снимки имитация с боя на старо дърво, боядисване с бои за кола..... но не знам технологията....
Най-елементарното е боядисване/пръскане с алкидна боя с пистолет или валяче...... Акцията ще стане до година, когато се стопли, а сега събирам "акъл".
Ще съм благодарен на всякакви идеи в съпровод със съответната технология.
Искам да ги реновирам, което означава сваляне на боята, китоване и шкуркане с машинка до добра гладкост.
После следва боядисване, но тук се чудя с какво и как да го направя.
Виждал съм на снимки имитация с боя на старо дърво, боядисване с бои за кола..... но не знам технологията....
Най-елементарното е боядисване/пръскане с алкидна боя с пистолет или валяче...... Акцията ще стане до година, когато се стопли, а сега събирам "акъл".
Ще съм благодарен на всякакви идеи в съпровод със съответната технология.