• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tysonlkr - специалист
И мен много ме дразни почерняването на стъклото и всеки ден го чистя. toto1221 какви пелети използваш? От къде се снабдяваш и на каква цена са?
chungata - специалист
При мен стъклото се зацапва за не повече от 2 часа. Отначало ме дразнеше после му свикнах. Явно това си е "у куверта" на каминката. Ама за тия пари не може без кусури. Иначе аз я чистя камината на 6-7 изгорени чувала. А стъклото конкретно го чистя със най-обикновен медикс за стъкла. Понякога се налага малко по ъглите да го потъкам с гъбичката. А и това зацапване не е от пелетите. Пробвал съм поне със 3 вида пелети(дървесни, слънчоглед и сламени) от 5-6 различни производители, пак е същото.
nobreak - специалист
Колеги, кажете каква може да е причината камината да тръгва от 5-6 стартирания? Датчика в тръбата е чист....Камината е BURNit Comfort 23.
ickoo - помощник
Аз мойто стъкло го чистя с парцал/вестник с оцет. Чисти петната от стъкла като това от снимката на колегата супер лесно и без търкане.
Evgeniy - майстор
Абе един "Стъклопакет" няма ли да подобри нещата? Предполагам, че зацапването е отлагане на конденз. Ако се сложи второ стъкло от външната страна, за да не изстива първото дали няма да се получи?
Здравейте колеги,
Имам следния проблем,от няколко дни имам камина бурнит 15 pm идваха едни специалисти да я настроят,но има проблем с горенето.Независимо на коя степен я оставя горенето е едно и също гори слабо бавно температурата на водата и не прави периодично обдухване,което води до наплване на пепелника.Моля за мнения и ако има някой настройки да ми ги прати на slavi_1985_1985@abv.bg

Благодаря предварително
ivoto - специалист
Няма спасение от опушването на стъклото. Не случайно започнаха да правят бърнити без стъкла... само с една шпионка...

И най-много цапа модулацията. Колкото е по-силен огъня, толкова по-дълго се запазва стъклото чисто. При -10 градуса навън, няма да почернее с дни...
Yordan_Angelov - помощник
Да споделя как си реших проблема засега с АЛАРМА 6.
Значи има параметър за минимална температура на изходящите газове при мен беше на 60 градуса смъкнах го на 50 и това е минимума.
Освен това LOAD PELETTE от -6 го сложих на -1, след няколко дена работа го сложих на -2, мисля да да го променям още надолу защото разхода се вдига, но постепенно. От последния ми пост с тия промени не е давала АЛАРМА 6.
benimm8808 - специалист
Yordan_Angelov написа:
Значи има параметър за минимална температура на изходящите газове при мен беше на 60 градуса смъкнах го на 50 и това е минимума.
Помня,че имаше такъв параметър,хубаво е че си го намерил,вече съм забравил под какъв номер беше.
Относно load pellet,там всичко зависи от класа на пелетите.Аз съм на -9 (10сек.) и съм доволен от пламъка, който подържа в модулация.
Поздрави.
grants - специалист
Колеги здравейте , има ли някой запознат по-точно с режима на модулация за да ми го обесни :lol:
Така до преди вчера камината работеше на Автоматичен режим , но изключих от менюто стайния термостат и в момента ми работи постоянно в режим на модулация. Стойностите за режим на модулация съм ги занижил и температурата пада лека полека , в момента е на 45 градуса при зададени 53 , вдигнах на 65 да видя дали ще стане нещо , но продължи да зси е в модулация :?
Искам да знам принципа на работа като е в модулация да знам има ли смисъл да си играя да я настройвам в модулация :?
Поздрави !
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: