Един настолен циркуляр с плот и каретка. До лятото ще намеря ( трябва да намеря
)

griffin написа:гледай в олх, един познат беше вкарал ролбанд мисля от англияРобланд трябва да е фирмата.
npelov написа:Ооо, ела да видиш Айнхела как яде 3 мм дъб на цяла дъска. То е до мощността и до това колко остри са ножчетата, не е просто да го направиш да вземе 5 мм и да му сложиш 100 вата моторче. А МакТек-чето и на 1 мм дъб се зори милото, за фини нещица е.
Четох po-rano, че някой си взел ренде Ferm и не можело да взема по 3мм - мъчи сеЧе то и Maktec-a не може. 3-те мм са за скосяване, не за пълни 80 мм дъска. Рендето го пускам 0.5-0.7мм.
npelov написа:В Практикер ще пуснат абрихт-щрайхмус TH-SP 204 (8") за 480лв. Дали става за нещо това или по-добре без него? По опита ми с циркуляра ако не бях скочил на 1500 лв, а бях взел за 350лв да поработя малко нямаше да купя Axminster-a. Щях да знам какво търся. Мисълта ми е същата - да взема по-евтин абрихт-щрайхмус за да разбера какви са му ограниченията и какво да търся по-нататък. Няма място за отделно абрихт и щрайх. Ще го карам по-леко - по-тънка стружка.Аз ползвах подобен абрихт близо 4 години, ако си гледа в блога бях писал доста. За ставане става, но изисква доработки заради калпаво измислени неща. Най-голяма мъка ми беше че къса ремъка който слиза от вала до алиминиевото колело, на клипа се вижда. В края на краищата и това си преработих, не по най перфектния начин, но машината кара така две години преди да я продам тази година
Четох po-rano, че някой си взел ренде Ferm и не можело да взема по 3мм - мъчи сеЧе то и Maktec-a не може. 3-те мм са за скосяване, не за пълни 80 мм дъска. Рендето го пускам 0.5-0.7мм.
Не знам дали могат да се подсили ламарината отстрани да държи 90 градуса. Предполагам, че не е толкова стабилна. Ако чете човека от клипа (или ако някой друг я има) да каже държи ли още машинката.
Chefo77 написа:Всъщност Мактека се мори на чам. Бук рендосва добре. Чама дето рендосвах имаше много смола - едвам го изчистих. Накрая му хванах цаката - на 1-2 дъски му мацвам WD-40 и що-годе работи. А това че няма мощност е така, но съм забелязал, че моторите на марковите машинки са по-ефективни. Ферм, Бъджет и разни такива без товар ускоряват за супер много време. Мактек рендето с натискането и е на макс. Същото и при мини шлайф Proxxon сравнен с Einhell TH, a Einhell-а е по-мощен (т.е. харчи повече). Старите Einhell машинки бяха по-добри. Тая нова TH серия май изобщо не е тяхна (само етикета е техен).npelov написа:Ооо, ела да видиш Айнхела как яде 3 мм дъб на цяла дъска. То е до мощността и до това колко остри са ножчетата, не е просто да го направиш да вземе 5 мм и да му сложиш 100 вата моторче. А МакТек-чето и на 1 мм дъб се зори милото, за фини нещица е.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: